Jamón - španělská sušená šunka
Španělé se vždy mohli pochlubit tradiční šunkou (španělsky "jamón") vynikající kvality. Co je to vlastně jamón? Jedná se o vepřovou sušenou šunku. Velmi zjednodušeně jamón vzniká očistěním, naložením do soli a následným sušením na chladném a suchém místě, kde zraje ve volném proudění vzduchu po dobu několika měsíců. Kvalitní šunky mají jedinečnou chuť, jasný původ a jsou chráněny registrační známkou IGP.
Dle doby zrání se dělí na typ Bodega, Reserva a Gran Reserva. Dle rasy prasátka se dělí na Jamón Serrano a Jamón Ibérico.
V naší nabídce najdete šunku, tedy jamón od značky Martínez Somalo, z oblasti Rioja, ale i šunku od značky Rokelin z oblasti Teruel.
Nejprodávanější

Tenké plátky delikátní iberské šunky ze zadní nohy, tedy kýty černého prasátka Ibérico de Cebo. Plátky jsou oddělené folií pro snadné servírování. 80 g