OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Jamón de Teruel DOP Deshuesado (vykoštěná zadní kýta)

Kód: RT-J-DES01 RT-J-DES64 Zvolte variantu
Značka: Rokelin
1 066 Kč 6 822 Kč od 1 066 Kč 106,60 Kč / 100 g 106,59 Kč / 100 g
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Jamón de Teruel je lahodná šunka s tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním. Nese chráněné označení původu D.O. Teruel.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rokelin - Jamón de Teruel DOP Deshuesado (vykoštěná zadní kýta)

Váha: celá noha cca 6,4 kg; výseč cca 1 kg (váha se může mírně lišit, cena bude následně přepočítána)

Doba zrání min. 14 měsíců

Jamón de Teruel je velice oblíbená španělská šunka, která se pomyslně řadí mezi Jamón Serrano a Jamón Ibérico. Šunka z kýty Jamón de Teruel je vyráběna z plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny. Tato lahodná šunka vás dostane výraznou, avšak vyváženou chutí.
Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.

Maso se nejprve ručně nasolí kvalitní mořskou solí a nechá se odpočívat po dobu asi 4 měsíců v chladicích komorách s kontrolovanou teplotou. Poté se šunky přemístí do speciálních sušáren v původních prostorách firmy Rokelin, v nadmořské výšce 950 m, kde zrají dalších alespoň 14 měsíců.

Celá vykoštěná kýta i výseč je vakuově balená.

Doporučení: Pro ideální chuť je dobré produkt vyjmout z chladničky a otevřít obal alespoň 30 minut před konzumací. Pouze při pokojové teplotě dokonale vynikne chuť a aroma této šunky. Můžete servírovat na nahřátém talíři.

Skladování: Po otevření doporučujeme skladovat v ledničce v potravinářském papíru, voskovaném ubrousku, nebo znovu zavakuovat. Nikdy neskladujte v mikrotenovém sáčku.

jamon_de_terueldop

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jamón de Teruel - sušená šunka z oblasti Teruel ze Španělska
Země původu, region: Španělsko, Teruel
Hmotnost: cca 5,5-6 kg

Masové speciality Rokelin ze španělské Aragonie

rokelin_logo

Rodinná firma Rokelin se zrodila roku 1975 s jasným cílem dodávat na trh ty nejlepší produkty vepřového masa z oblasti Teruel. Na začátku byl pouze obchůdek s produkty od různých dodavatelů, postupem času vznikla vlastní výroba šunek a masných produktů. Vše vyráběné poctivě dle tradičních řemeslných postupů, aby byla zaručena mimořádná kvalita a dokonalá chuť. Tuto výrobu založil Rogue Orriols a jeho dva synové dále pokračují v rodinné tradici.

Rokelin de Teruel2

Produkty Rokelin jsou vyráběny ze plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.

Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.

jamon_de_teruel dop

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz