Chorizo, salámky - španělské masové speciality
Španělé kromě šunky milují také další speciality, jako je paprikové chorizo, salámek salchichón s pepřem, jemný hřbet lomo či katalánský fuet. Těmto produktům se neříká uzeniny, protože jsou sušené. Správný výraz je embutidos nebo charcuterie.
V nabídce najdete produkty od výrobců Martínez Somalo (Rioja) nebo Rokelin (Teruel).
Nejprodávanější
Tradiční španělská specialita, vyrobená ze hřbetů prasátek rasy Duroc. Lomo je libové, velmi chutné a šťavnaté. Tenké plátky nachystané ihned k jídlu. AKCE! (PŮV. CENA 85,-)
Lomo je tradiční španělská sušená specialita, vyrobená z nejjemnějšího masa ze hřbetu prasátek Teruel D.O.
Řemeslný salámek s ušlechtilou plísní na střívku, který si zamilujete od prvního sousta pro svoji delikátní vyváženou chuť.
Sobrasada je skvěle ochucená masová pomazánka, na kterou narazíte snad v každém tapas baru. Hodí se nejen k bílému pečivu, ale i na vaření.