Chorizo, salámky - španělské masové speciality
Španělé kromě šunky milují také další speciality, jako je paprikové chorizo, salámek salchichón s pepřem, jemný hřbet lomo či katalánský fuet. Těmto produktům se neříká uzeniny, protože jsou sušené. Správný výraz je embutidos nebo charcuterie.
V nabídce najdete produkty od výrobců Martínez Somalo (Rioja) nebo Rokelin (Teruel).
Nejprodávanější
Fuet je typická sušená klobáska pocházející z katalánské kuchyně. Servíruje se na kolečka k aperitivu nebo jako tapas. 130 g AKCE! (PŮV. CENA 77,-)
Chorizo Ibérico je tradiční produkt vyrobený pouze z přírodních ingrediencí. Maso pochází z černých iberských prasat. cca 450 g AKCE! (PŮV. CENA 287,-)
Lomo je tradiční španělská sušená specialita, vyrobená z nejjemnějšího masa ze hřbetu prasátek Teruel D.O. AKCE! (PŮV. CENA 632,-)
Sobrasada je skvěle ochucená masová pomazánka, na kterou narazíte snad v každém tapas baru. Hodí se nejen k bílému pečivu, ale i na vaření.