Lomo Duroc (sušený hřbet)
Kód: MS-S-LOMSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Martínez Somalo - Lomo Duroc Embuchado Extra - Sušený hřbet
Váha: cca 550 g / 1 kus (váha se může mírně lišit, cena bude následně přepočítána)
Lomo je tradiční španělská specialita, vyrobená z nejjemnějšího masa ze hřbetu. Je velmi chutné a šťavnaté, protože se nachází blízko páteře a žeber. Po nasolení a marinovaní ve vynikající paprice se hřbety plní do přírodního střívka a pomalu se suší, podobně jako Jamón. Lomo od výrobce Martínez Somalo je z prasátek rasy Duroc.
Doporučení: Pro ideální chuť je dobré produkt vyjmout z chladničky a otevřít obal asi 30 minut před konzumací. Krájí bez střívka, nejlépe na nářezáku.
Složení: vepřové maso, sůl, paprika, česnek, antioxidanty (E301), cukr, dextróza, konzervanty (E250, E252, E235)
/min. trvanlivost do 18.03. 2026/
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lomo - španělský sušený hřbet |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Rioja |
Hmotnost: | cca 500-600 g |
Masové speciality Martínez Somalo a naše nabídka
Rodinná firma Martínez Somalo byla založena v roce 1900 Donem José Martínezem Campo, ten pak zaregistroval zpracovatelský závod pod značkou „La Gloria Riojana“ v roce 1921. Don José byl součástí velké rodiny. On a několik sourozenců byli vždy oddaní své práci - výrobě a prodeji masných výrobků nejvyšší kvality. Don José spolu s nimi začal obchodovat ve svém rodném městě a blízkých vesnicích. La Gloria Riojana byl v té době malý výrobní závod nacházející se v Baños de Río Tobía (La Rioja), kde se společnost nachází dodnes.
Martínez Somalo jedná v souladu s nejvyššími standardy a národních a mezinárodních certifikátů BRC “British Retail Consortium” a IFS (International Food Standard).
Jsou také držitelem certifikace ETG Jamón Serrano (zaručená tradiční specialita), IGP (Chráněné označení původu) či Chorizo Riojano.
V sortimentu Martínez Somalo naleznete šunku Jamón, tradiční šunku z Rioji Jamón ROJO, chorizo, salchichón, lomo a další embutidos (=sušené masné produkty).