POZOR 28.9. - 2.10. ZAVŘENO!

Jamón Ibérico de Cebo con pata (kýta celá s kostí)

Kód: MSI-J-KC-1 MSI-J-KC-2 MSI-J-KC-3 Zvolte variantu
Novinka
8 355 Kč 7 960 Kč 8 538 Kč od 7 960 Kč 101,40 Kč / 100 g 101,40 Kč / 100 g 101,40 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Iberská kýta s kostí (zadní noha) z černého prasete. Maso je prorostlé jemným tukem, a to ho dělá neodolatelně lahodné a šťavnaté. K ručnímu krájení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Martínez Somalo - Jamón Ibérico de Cebo con pata - Iberská celá kýta s kostí

Váha: min. 7,5 kg

Doba zrání min. 20 měsíců

Celá Iberská šunka s kostí Jamón de Cebo pochází ze zvířat s minimálně 50% podílem iberského plemene. Jedná se o produkt ze zadní nohy - kýty, vhodný k ručnímu krájení na stojanu. Zrání minimálně 24 měsíců. Maso černých prasátek je velmi mramorované (= prorostlé jemným tukem) a to dělá neodolatelně lahodné a šťavnaté. Obecně platí, že iberská šunka ze zadní kýty patří k nejkvalitnějším šunkám na světě.

Skladování: Pokud šunka zůstane ve vakuovém obalu, je nutné ji skladovat v chladničce do 8 °C. Po vybalení je vhodné, aby visela na chladném a suchém místě, daleko od oken a zdrojů tepla. Pro nejlepší chuť doporučujeme před zahájením krájení vybalený výrobek temperovat při pokojové teplotě po dobu dvou dnů. Vzniklý řez vždy pokryjte tukem nebo natřete olivovým olejem, aby maso nevysychalo. Poté stačí zakrýt utěrkou. 

Doporučení: Jamón se krájí na sousta, ne plátky. Pouze při pokojové teplotě dokonale vynikne chuť a aroma této šunky. Můžete servírovat na nahřátém talíři.

Návod na krájení jamónu najdete zde.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jamón Ibérico - iberská šunka ze Španělska
Země původu, region: Španělsko, Rioja
Hmotnost: 7,5 - 8,5 kg

Masové speciality Martínez Somalo a naše nabídka

martnaz-somalo

Rodinná firma Martínez Somalo byla založena v roce 1900 Donem José Martínezem Campo, ten pak zaregistroval zpracovatelský závod pod značkou „La Gloria Riojana“ v roce 1921. Don José byl součástí velké rodiny. On a několik sourozenců byli vždy oddaní své práci - výrobě a prodeji masných výrobků nejvyšší kvality. Don José spolu s nimi začal obchodovat ve svém rodném městě a blízkých vesnicích. La Gloria Riojana byl v té době malý výrobní závod nacházející se v Baños de Río Tobía (La Rioja), kde se společnost nachází dodnes.

Martínez Somalo

Martínez Somalo jedná v souladu s nejvyššími standardy a národních a mezinárodních certifikátů BRC “British Retail Consortium” a IFS (International Food Standard).

Jsou také držitelem certifikace ETG Jamón Serrano (zaručená tradiční specialita), IGP (Chráněné označení původu) či Chorizo Riojano.

V sortimentu Martínez Somalo naleznete šunku Jamón, tradiční šunku z Rioji Jamón ROJO, chorizo, salchichón, lomo a další embutidos (=sušené masné produkty).

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz