PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ 10:00 - 16:00

Familia Valdelana Reserva

Kód: VAL-FAM-RES
Značka: Valdelana
457 Kč
Skladem

Krásně strukturované s jemnými tříslovinami a tóny zralého bobulového ovoce, švestek, čokolády. Víno pochází z vinic starších 60 let.

 

zvěřinahovězí masojamon1dezerty

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Valdelana - Familia Valdelana Reserva

95% Tempranillo, 5% Graciano

Graciano je původní odrůda z oblasti Rioja, perfektní společník odrůdy Tempranillo na dlouhé zrání. Víno pochází z vinic starých přes 60 let, kde panuje středomořské klima s mírným atlantským vlivem.

Isidoro, dědeček rodiny Valdelana, využil své rozsáhlé zkušenosti výroby a staření vína, aby dal vzniknout tomuto vínu Reserva. Odráží skutečnou osobnost vinohradníka, který byl vždy věrný svým vinicím.

Alkoholická fermentace probíhala po dobu 9 dnů při teplotě 26 °C. Prodloužená macerace v kontaktu se slupkami pak při nízké teplotě po dobu 12 dnů. Malolaktická fermentace probíhala ve francouzských dubových sudech. Víno bylo poté stařeno po dobu 24 měsíců ve francouzských a amerických dubových barikových sudech.

Víno tmavě rubínové červené barvy. Vysoká aromatická intenzita s převládajícími tóny balsamica, bylin, levandule a fenyklu. Dokonale integrovaná vůně černého ovoce. Velké víno, které svým hřejivým pocitem naplní celá ústa. Krásně strukturované s jemnými tříslovinami. V závěru se pak dostaví chuťové tóny zralého bobulového ovoce, švestek a čokolády.

Hodí se k iberským specialitám, masu na rožni, zvěřině, tradičním španělských dušeným pokrmům či čokoládovým dezertům. Doporučujeme podávat při teplotě okolo 18 °C.

 

penin 89

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Reserva
Ročník: 2016
Odrůda: Graciano, Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

valdelana

Rodina Valdelana hospodaří na svých pozemcích v Elciego již od XVI. století. Od tohoto momentu se také datuje aktivita rodiny Valdelana ve světě révy a vína. V roce 1860 zemřel tehdejší majitel bodegy následkem CO2, plynu, který se uvolňuje během alkoholového kvašení. V roce 1950 dědeček Pedro vynaložil velké úsilí na rozšíření svých vinic. Později otec Isidoro s pýchou vzpomíná na své dobrodružné začátky, když v roce 1974 uvedl na trh první láhve vína s etiketou Valdelana. Nejstarší dokument bodegy pochází z 12. listopadu 1583. To je datum, kdy za vlády Filipa II. Elciego získalo nezávislost na Laguardii. Za tuto nezávislost španělský král ovšem inkasoval peníze a džbány vína, které pocházely ze sklepů Elciega.

Valdelana

V současné době je majitelem bodegy Juan Jesús Valdelana, který vstoupil do vinařského světa v roce 1980, když koupil svoje první vinice v Elciego a tím rozšířil rodinné vinařství. V roce 1989 byl vybrán spolu s dalšími 14 vinaři z oblasti Rioja Alavesa ke studiu vinohradnictví, vinařství a marketingu a v roce 1991 získává titul enologa. Je to právě on, kdo realizuje poslední rozšíření bodegy a tak se pouští za novými cíli na základě znalostí a moudrosti vinařů jeho rodiny.

Lokalizace Bodegas Valdelana patří do jedné ze tří podoblastí, které mohou používat označení původu Rioja DOCa, a to podoblasti 'Rioja Alavesa'. Nachází se mezi řekou Ebro a pohořím Sierra Cantabria. Půda v této oblasti je jílovito vápenatá, s velmi vysokým procentem (cca 48%) vápence. V tak chudé půdě a navíc vystavené tzv. vodnímu stresu, jediné rostliny, které přežijí, jsou olivovník a vinná réva. Přítomnost pohoří Sierra Cantabria, chrání celou oblast před studenými větry ze severu a tím vytváří mikroklima vynikající pro pěstování kvalitních hroznů. Orientace zóny se nazývá face-to-sun, tj. východ-západ, takže sluneční svit je neustálý, což podporuje dosažení optimální zralosti hroznů. Proto hrozny sklizené v oblasti Rioja Alavesa jsou malé s velmi silnou a tvrdou slupkou, s velkou koncentrací a jen nízkým obsahem vody. Což znamená, že vína z těchto hroznů jsou ovocná, jak ve vůni tak i v chuti, mají vysokou koncentraci barvy a jsou velmi chutná, vyvážená, zakulacená a bez ostrostí. Toto všechno je v důsledku jejich nízké kyselosti (typem půdy) a vysokým obsahem alkoholu (působením slunečního záření na rostliny a vodním stresem).

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení