OD 1.7. DO 12. 7. 2022 ZAVŘENO !!! (PLATÍ PRO PRODEJNU I E-SHOP)

SEDA DE ORO Reserva

Kód: VAL-SEDA
Značka: Valdelana
2 801 Kč
Skladem

Seda de Oro (zlaté hedvábí) získalo ocenění Nejlepší Tempranillo světa v soutěži AWC Vienna. Pochází z unikátní stoleté vinice (přežila nákazu fyloxera).

 

hovězí masorybydezertyvyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Valdelana - Seda de Oro Reserva

100% Tempranillo

Seda de Oro, neboli „zlaté hedvábí“ je víno, které vytvořil Juan Valdelana. Víno ročníku 2016 získalo ocenění Nejlepší Tempranillo světa v mezinárodní soutěži AWC Vienna. Hrozny pochází z nejstarších rodinných vinic, které byly vysázeny praprarodiči. Jsou unikátní to vinice, které díky tomu, že byly vysázeny mezi kameny přežily fyloxeru.

Vinice: Stoleté vinice vysázené v Elciegu kolem roku 1920, vápenito-hlinitá půda
Výroba: Selekce střapců z různých keřů. Ruční sběr do beden. Spontánní kvašení ve francouzských dubových kádích. Víno zrálo 24 měsíců v barikových sudech a 18 měsíců leželo na lahvi.

Velmi vysoká barevná intenzita, třešňově červený profil s černým lemováním. Na nose ucítíte mohutné a intenzivní černé ovoce jako je ostružina, borůvka, švestka. Osobitá mineralita s balzamikovými tóny. Dobře zakomponované tóny dřeva s jemnými květinovými tóny, které se mísí s kakaem a kořením. V chuti hedvábné s jemnými tříslovinami. Široké a elegantní s výrazným tělem. Nezapomenutelná dlouhá dochuť.

Krásné víno, které se perfektně kombinuje se všemi druhy grilovaného masa a ryb. Je vyrobeno tak, abyste si ho mohli vychutnat s jakýmkoli typem gastronomie. Doporučujeme párovat i s čokoládovými dezerty, sýry s kdoulovou marmeládou, lanýži a podobně. Teplota podávání je mezi 16 a 18 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Reserva
Ročník: 2016
Odrůda: Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

Vinařství Valdelana a naše nabídka vín

valdelana

Rodina Valdelana hospodaří na svých pozemcích v Elciego již od XVI. století. Od tohoto momentu se také datuje aktivita rodiny Valdelana ve světě révy a vína. V roce 1860 zemřel tehdejší majitel bodegy následkem CO2, plynu, který se uvolňuje během alkoholového kvašení. V roce 1950 dědeček Pedro vynaložil velké úsilí na rozšíření svých vinic. Později otec Isidoro s pýchou vzpomíná na své dobrodružné začátky, když v roce 1974 uvedl na trh první láhve vína s etiketou Valdelana. Nejstarší dokument bodegy pochází z 12. listopadu 1583. To je datum, kdy za vlády Filipa II. Elciego získalo nezávislost na Laguardii. Za tuto nezávislost španělský král ovšem inkasoval peníze a džbány vína, které pocházely ze sklepů Elciega.

Valdelana

V současné době je majitelem bodegy Juan Jesús Valdelana, který vstoupil do vinařského světa v roce 1980, když koupil svoje první vinice v Elciego a tím rozšířil rodinné vinařství. V roce 1989 byl vybrán spolu s dalšími 14 vinaři z oblasti Rioja Alavesa ke studiu vinohradnictví, vinařství a marketingu a v roce 1991 získává titul enologa. Je to právě on, kdo realizuje poslední rozšíření bodegy a tak se pouští za novými cíli na základě znalostí a moudrosti vinařů jeho rodiny.

Lokalizace Bodegas Valdelana patří do jedné ze tří podoblastí, které mohou používat označení původu Rioja DOCa, a to podoblasti 'Rioja Alavesa'. Nachází se mezi řekou Ebro a pohořím Sierra Cantabria. Půda v této oblasti je jílovito vápenatá, s velmi vysokým procentem (cca 48%) vápence. V tak chudé půdě a navíc vystavené tzv. vodnímu stresu, jediné rostliny, které přežijí, jsou olivovník a vinná réva. Přítomnost pohoří Sierra Cantabria, chrání celou oblast před studenými větry ze severu a tím vytváří mikroklima vynikající pro pěstování kvalitních hroznů. Orientace zóny se nazývá face-to-sun, tj. východ-západ, takže sluneční svit je neustálý, což podporuje dosažení optimální zralosti hroznů. Proto hrozny sklizené v oblasti Rioja Alavesa jsou malé s velmi silnou a tvrdou slupkou, s velkou koncentrací a jen nízkým obsahem vody. Což znamená, že vína z těchto hroznů jsou ovocná, jak ve vůni tak i v chuti, mají vysokou koncentraci barvy a jsou velmi chutná, vyvážená, zakulacená a bez ostrostí. Toto všechno je v důsledku jejich nízké kyselosti (typem půdy) a vysokým obsahem alkoholu (působením slunečního záření na rostliny a vodním stresem).

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení