Buezo Petit Verdot
Kód: BU-PVSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Buezo - Petit Verdot Reserva
50% Petit Verdot a 50% Tempranillo
Alc.: 14 % obj.
Hlavy vinné révy Petit Verdot ve Finca Valdeazadón jsou jednou z prvních výsadeb této odrůdy ve Španělsku. Tato odrůda vytváří dobře strukturované víno s dokonalou rovnováhou mezi kyselinkou a taniny. Vyniká také svojí intenzitou barvy a širokou paletou vůní. Víno bylo doplněno také o odrůdu Tempranillo, přičemž každá z odrůd se zpracovává zvlášť.
Dlouhým procesem zrání ve francouzských barikových sudech se ještě více odhaluje typická chuť hroznů Petit Verdot. Toto víno je dalším důkazem inovativního charakteru vín pro milovníky výjimečných zážitků.
Víno zrálo v barikových sudech z francouzského (70 %), amerického a středoevropského (30%) dubu po dobu minimálně 16 měsíců. Poté ještě v lahvi minimálně dalších 90 měsíců, aby se docílilo dokonalé zralosti a zakulacení vína, než půjde na trh.
Hodí se k paštikám, dušeným pokrmům, vepřové pečeni, hovězímu masu, zvěřině (jelen, divočák), grilovaným jehněčím kotletkám a plísňovým sýrům (cabrales, gorgonzola). Doporučujeme podávat při teplotě mezi 14 a 16 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Arlanza (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2005 |
Odrůda: | Petit Verdot, Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Buezo a vína z oblasti Arlanza DO
Vinařství Buezo přináší na trh jedinečná archivní vína starších ročníků, která jsou už v ideální nazrálosti a kondici na pití. Sídlí nedaleko města Burgos v oblasti Arlanza DO. V této oblasti ležící mezi ikonickými regiony Ribera del Duero a Rioja vyráběli mniši víno již v 10. století. Tento projekt se zrodil v roce 2000, kdy si dal Abel Buezo za cíl vytvořit ta nejlepší vína z panství Valdeazadón ve Villa de Mahamud. Legenda praví, že z toho místa vzal Kryštof Kolumbus několik hlav vinné révy a přivezl je do Ameriky.
Cílem vinařství je tedy produkovat vysoce kvalitní vína stařená v sudech s velkým potenciálem, aby je bylo možné uchovávat a ochutnávat po mnoho desetiletí. Všechna vína Buezo zrají na barikových sudech min. 12 měsíců a nesou tak označení RESERVA. Nabízí dokonalou rovnováhu ovoce a elegantních chutí, které mohly vzniknout díky dlouhému procesu zrání na lahvi.
Vinařství vyrábí pouze 4 vína a to převážně z odrůd Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot a Merlot. V menším množství pěstují také Tannat, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon a Viognier. Hrozny pěstuji na ploše 55 ha a veškerý sběr probíhá ručně do malých 16 kg boxů. Vinice leží v nadmořské výšce 860 m.