Buezo Tempranillo
Kód: BU-TEMSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Buezo - Tempranillo Reserva
100% Tempranillo
Alc.: 14 % obj.
Toto Tempranillo nabízí dokonalou rovnováhu mezi barvou, zbytkovým cukrem a kyselinou. Je to díky výjimečné poloze vinic a šetrné gravitační metodě při zpracování hroznů. Po dlouhém zrání má jemnou, delikátní chuť, která je na patře velmi otevřená, přesto plná ovocných taninů.
Víno zrálo v barikových sudech z francouzského (60 %), amerického a středoevropského (40%) dubu po dobu minimálně 14-16 měsíců. Poté ještě v lahvi minimálně dalších 90 měsíců, aby se docílilo dokonalé zralosti a zakulacení vína, než půjde na trh.
Je to víno, které příjemně překvapí každého znalce a milovníka odrůdy Tempranillo.
Hodí se k embutidos (chorizo a salchichón), luštěninám, pečeným masům (hovězí, jehněčí a selátko), kořeněným jídlům jako je indická kuchyně a středně vyzrálým sýrům. Doporučujeme podávat při teplotě mezi 14 a 16 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Arlanza (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2005 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Buezo a vína z oblasti Arlanza DO
Vinařství Buezo přináší na trh jedinečná archivní vína starších ročníků, která jsou už v ideální nazrálosti a kondici na pití. Sídlí nedaleko města Burgos v oblasti Arlanza DO. V této oblasti ležící mezi ikonickými regiony Ribera del Duero a Rioja vyráběli mniši víno již v 10. století. Tento projekt se zrodil v roce 2000, kdy si dal Abel Buezo za cíl vytvořit ta nejlepší vína z panství Valdeazadón ve Villa de Mahamud. Legenda praví, že z toho místa vzal Kryštof Kolumbus několik hlav vinné révy a přivezl je do Ameriky.
Cílem vinařství je tedy produkovat vysoce kvalitní vína stařená v sudech s velkým potenciálem, aby je bylo možné uchovávat a ochutnávat po mnoho desetiletí. Všechna vína Buezo zrají na barikových sudech min. 12 měsíců a nesou tak označení RESERVA. Nabízí dokonalou rovnováhu ovoce a elegantních chutí, které mohly vzniknout díky dlouhému procesu zrání na lahvi.
Vinařství vyrábí pouze 4 vína a to převážně z odrůd Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot a Merlot. V menším množství pěstují také Tannat, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon a Viognier. Hrozny pěstuji na ploše 55 ha a veškerý sběr probíhá ručně do malých 16 kg boxů. Vinice leží v nadmořské výšce 860 m.