DORUČENÍ DO VÁNOC GARANTUJEME U OBJEDNÁVEK REALIZOVANÝCH (VČETNĚ PLATBY) DO 12. 12. 2021

Ajala čokoláda RUSTIKÁLNÍ

Kód: AJ-TC
103 Kč
Skladem

70% Cacao 100% Lásky

Rustikální čokoláda vyrobená dle tradičních aztéckých receptur.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ajala čokoláda RUSTIKÁLNÍ

Váha: 45 g  

K výrobě rustikální čokolády Ajalu inspirovaly metody a receptury španělských dobyvatelů, kteří se je naučili od Aztéků již v 16. století. Vychutnejte si netradiční a silný chuťový zážitek.

Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno

Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva Obsah kakaového podílu: 70%.

Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda, káva
Země původu, region: Nicaragua
Hmotnost: 45 g

Ajala

V AJALA chocolate vám chtějí ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek.

Výroba čokolády se stala zapomenutým uměním. Přitom ještě za první republiky bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. S Ajalou navazují na tuto tradici a snaží se dělat s pomocí starých metod i moderních postupů tu nejlepší čokoládu na světě. Používají výběrové kakaové boby z ověřených destinací, jako jsou Střední a Jižní Amerika. Dbají na to, aby šlo o původní oblasti, kde byly boby pěstovány odjakživa. Díky tomu ví, že je o rostliny výborně postaráno. Důkazem je jeho výtečná chuť, s níž se běžné kakaové boby nemohou srovnávat.

Ajala Chocolate

Všechny čokolády osobně vyrábí v Česku, konkrétně v Brně. Jen tak mohou zaručit 100% kvalitu a zodpovědný přístup ke každé jednotlivé tabulce. Vše souvisí se vším a vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je jejich největší prioritou. S farmáři spolupracují buď přímo nebo co nejtěsněji. Dostanou tak za kakao více peněz, zlepší kvalitu svého života a mají větší motivaci starat se o kakaovníky ještě lépe. Výběrové kakao roste ve stínu vysokých stromů, takže jeho pěstování přispívá k záchraně pralesa. Na obaly využívají ručně tištěné papíry Calico z Česka a snaží se nacházet místní zdroje i u dalších surovin. Přeměna kakaového bobu v tabulku čokolády trvá v jejich manufaktuře asi deset dní. To je opravdu hodně času, každá hodina navíc se ale vyplatí.

Možná už si to ani neuvědomujeme, ale průmyslově vyráběné čokolády (což jsou vlastně všechny, které najdete v supermarketech) pochází od několika málo firem. Ty se soustřeďují na snižování nákladů a vyšší prodeje i za cenu horší kvality samotné čokolády.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz