Thanisch Riesling Spätlese Trocken Magnum
Kód: TH-MGNSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Thanisch Riesling Spätlese Trocken MAGNUM 1,5 L
100% Riesling
Alkohol: 12 % obj.
Cukr: 6,4 g kyselina: 7,2 g
Selektivní sběr hroznů, výběr hroznů Rieslingu z nejlepších vinic v Niederbergu. Velmi pozdní, ruční sklizeň. Jemné lisování, spontánní fermentace za pomocí přírodních kvasinek, ležení na kalech (Sur Lie).
Krásný a zářivý Riesling zlatožluté barvy. Na nose ovocné tóny zralých meruněk a žlutého jablka. Na patře je víno velmi minerální s lahodnými známkami zralého žlutého ovoce; je plné síly a chuti. Velmi hravý Riesling s dlouhou dochutí.
Hodí se k předkrmům, roastbeefu, grilovanému bílému masu a k rybám. Doporučujeme podávat při teplotě 10-11 °C.
Každá lahev nese svoje číslo - limitovaná edice, vyrobeno pouze 675 lahví!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Region, země: | Mosel (GER) |
Druh: | Bílé |
Obsah cukru: | Suché |
Ročník: | 2018 |
Odrůda: | Riesling (Ryzlink Rýnský) |
Objem: | 1,5 l |
Zrání: | Nerezový tank |
Položka byla vyprodána… |
Vinařství Thanisch a naše nabídka vín
Vinařství Thanisch a syn je ukázkou moderního vinařství s velkou tradicí. Tradice tohoto vinařství lze vysledovat až do roku 1648. V roce 2001 syn Jörg převzal obchod jeho rodičů a pokračuje jako úspěšná hlava společnosti. Produkují se zde úžasné Rieslingy, které si také sami pěstují na strmých svazích řeky Mosel. Vinohrad leží na jihozápadních strmých svazích a v současné době se rozkládá přibližně na 5 hektarech. Půdy se skládají ze zvětralé břidlice se sklonem až 70%. Kamenné, měkké břidličné půdy dokonale ukládají teplo a zároveň řeka Mosel odráží na vinice světlo jako sluneční reflektor. Sklizně probíhají na konci října.
Vinice se nachází v nejlepší lokalitě "Lieserer Niederberg Helden", kde vyrábí hlavně suchá a polosuchá vína. Elegantně sladké speciality jsou pěstovány v "Brauneberger Juffer" a šťavnatá, jemně ovocná vína v "Bernkastel-Kueser Weisenstein". V zájmu vytvoření minerálních a ovocných vín, je důležité používat jen krásné, zralé hrozny. Ty se sklízejí ručně a ve vybraných sklizních v několika kolech. Klade se také důraz na neustálé ochutnávání hroznů.