OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Thanisch Riesling Alte Reben Reserve

Kód: TH-AR
Značka: Thanisch
735 Kč
Skladem

Víno má krásné aroma broskví, grapefruitu a bylinek. Na patře je skvěle vyvážené, velmi čisté, elegantně krémové a díky vápenci v podloží minerální.

 

asijské pokrmyrybyvyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Thanisch Riesling Alte Reben Reserve

100% Riesling
Alc: 13 % obj.
Cukr: 10,2 g, kyselina: 8 g

Hrozny použité pro výrobu tohoto vína pochází z nejstarších keřů vinice Niederberg. Jsou staré přes 45 let a keře révy jsou zakořeněny hluboko do břidlice. Velmi nízký výnos hroznů.

Víno má krásné aroma broskví, grapefruitu, bylinek a díky vápenci v podloží také mineralitu. Na patře je skvěle vyvážené s chutí zralého ovoce, velmi čisté, elegantně krémové a minerální.

Vhodné k párování se sladkokyselými pokrmy, asijskou a orientální kuchyní. Skvěle doprovází také delikátní rybí pokrmy a hodně vyzrálé tvrdé sýry. Doporučujeme podávat při teplotě 9-10 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Region, země: Mosel (GER)
Druh: Bílé
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Reserva
Ročník: 2019
Odrůda: Riesling (Ryzlink Rýnský)
Objem: 0,75 l
Zrání: Nerezový tank

Vinařství Thanisch a naše nabídka vín

weingut-thanisch

Vinařství Thanisch a syn je ukázkou moderního vinařství s velkou tradicí. Tradice tohoto vinařství lze vysledovat až do roku 1648. V roce 2001 syn Jörg převzal obchod jeho rodičů a pokračuje jako úspěšná hlava společnosti. Produkují se zde úžasné Rieslingy, které si také sami pěstují na strmých svazích řeky Mosel. Vinohrad leží na jihozápadních strmých svazích a v současné době se rozkládá přibližně na 5 hektarech. Půdy se skládají ze zvětralé břidlice se sklonem až 70%. Kamenné, měkké břidličné půdy dokonale ukládají teplo a zároveň řeka Mosel odráží na vinice světlo jako sluneční reflektor. Sklizně probíhají na konci října.

Thanisch

Vinice se nachází v nejlepší lokalitě "Lieserer Niederberg Helden", kde vyrábí hlavně suchá a polosuchá vína. Elegantně sladké speciality jsou pěstovány v "Brauneberger Juffer" a šťavnatá, jemně ovocná vína v "Bernkastel-Kueser Weisenstein". V zájmu vytvoření minerálních a ovocných vín, je důležité používat jen krásné, zralé hrozny. Ty se sklízejí ručně a ve vybraných sklizních v několika kolech. Klade se také důraz na neustálé ochutnávání hroznů.

 


 

→ PŘEJÍT DO MOSELY

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz