Thanisch Riesling Alte Reben Reserve
Kód: TH-ARSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Thanisch Riesling Alte Reben Reserve
100% Riesling
Alc: 13 % obj.
Cukr: 10,2 g, kyselina: 8 g
Hrozny použité pro výrobu tohoto vína pochází z nejstarších keřů vinice Niederberg. Jsou staré přes 45 let a keře révy jsou zakořeněny hluboko do břidlice. Velmi nízký výnos hroznů.
Víno má krásné aroma broskví, grapefruitu, bylinek a díky vápenci v podloží také mineralitu. Na patře je skvěle vyvážené s chutí zralého ovoce, velmi čisté, elegantně krémové a minerální.
Vhodné k párování se sladkokyselými pokrmy, asijskou a orientální kuchyní. Skvěle doprovází také delikátní rybí pokrmy a hodně vyzrálé tvrdé sýry. Doporučujeme podávat při teplotě 9-10 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Region, země: | Mosel (GER) |
Druh: | Bílé |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2019 |
Odrůda: | Riesling (Ryzlink Rýnský) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Nerezový tank |
Vinařství Thanisch a naše nabídka vín
Vinařství Thanisch a syn je ukázkou moderního vinařství s velkou tradicí. Tradice tohoto vinařství lze vysledovat až do roku 1648. V roce 2001 syn Jörg převzal obchod jeho rodičů a pokračuje jako úspěšná hlava společnosti. Produkují se zde úžasné Rieslingy, které si také sami pěstují na strmých svazích řeky Mosel. Vinohrad leží na jihozápadních strmých svazích a v současné době se rozkládá přibližně na 5 hektarech. Půdy se skládají ze zvětralé břidlice se sklonem až 70%. Kamenné, měkké břidličné půdy dokonale ukládají teplo a zároveň řeka Mosel odráží na vinice světlo jako sluneční reflektor. Sklizně probíhají na konci října.
Vinice se nachází v nejlepší lokalitě "Lieserer Niederberg Helden", kde vyrábí hlavně suchá a polosuchá vína. Elegantně sladké speciality jsou pěstovány v "Brauneberger Juffer" a šťavnatá, jemně ovocná vína v "Bernkastel-Kueser Weisenstein". V zájmu vytvoření minerálních a ovocných vín, je důležité používat jen krásné, zralé hrozny. Ty se sklízejí ručně a ve vybraných sklizních v několika kolech. Klade se také důraz na neustálé ochutnávání hroznů.