* VELIKONOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA * ČTVRTEK 28.3. - PONDĚLÍ 1.4. ZAVŘENO

Thanisch Riesling Spätlese Feinherb

Kód: TH-SP-F
Značka: Thanisch
504 Kč
Skladem

Polosuchý Riesling s chutí šťavnatého ovoce a smetany. Perfektně se hodí k asijským pokrmům založeným na chilli a zázvoru.

 

pálivá jídla

Detailní informace

Detailní popis produktu

Thanisch Riesling Spätlese Feinherb

100% Riesling
Alkohol: 11 %
Cukr: 23,8 g, kyselina: 7,9 g

Polosuchý, pěkně nazrálý Riesling z vinice Niederberg-Helden. Na nose intenzivně aromatické víno, ve vůni se zobrazuje žluté ovoce, převážně meruňky a broskve. Krásná textura v ústech s chutí šťavnatého ananasu a medu na patře. Víno dostává téměř krémový, velmi plný charakter.

Perfektně se hodí k ostrým pokrmům s chilli a zázvorem. Doporučujeme podávat při teplotě 10-11 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Region, země: Mosel (GER)
Druh: Bílé
Obsah cukru: Polosuché
Ročník: 2018
Odrůda: Riesling (Ryzlink Rýnský)
Objem: 0,75 l
Zrání: Nerezový tank

Vinařství Thanisch a naše nabídka vín

weingut-thanisch

Vinařství Thanisch a syn je ukázkou moderního vinařství s velkou tradicí. Tradice tohoto vinařství lze vysledovat až do roku 1648. V roce 2001 syn Jörg převzal obchod jeho rodičů a pokračuje jako úspěšná hlava společnosti. Produkují se zde úžasné Rieslingy, které si také sami pěstují na strmých svazích řeky Mosel. Vinohrad leží na jihozápadních strmých svazích a v současné době se rozkládá přibližně na 5 hektarech. Půdy se skládají ze zvětralé břidlice se sklonem až 70%. Kamenné, měkké břidličné půdy dokonale ukládají teplo a zároveň řeka Mosel odráží na vinice světlo jako sluneční reflektor. Sklizně probíhají na konci října.

Thanisch

Vinice se nachází v nejlepší lokalitě "Lieserer Niederberg Helden", kde vyrábí hlavně suchá a polosuchá vína. Elegantně sladké speciality jsou pěstovány v "Brauneberger Juffer" a šťavnatá, jemně ovocná vína v "Bernkastel-Kueser Weisenstein". V zájmu vytvoření minerálních a ovocných vín, je důležité používat jen krásné, zralé hrozny. Ty se sklízejí ručně a ve vybraných sklizních v několika kolech. Klade se také důraz na neustálé ochutnávání hroznů.

 


 

→ PŘEJÍT DO MOSELY

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz