OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Thanisch Riesling Spätlese Trocken

Kód: TH-SP-T
Značka: Thanisch
504 Kč
Skladem

Suchý Riesling s velkým tělem, pocházející z vinice Niederberg-Helden. Velmi komplexní, energické víno s dlouhou dochutí.

 

předkrmy, tapasrybydrůbež

Detailní informace

Detailní popis produktu

Thanisch Riesling Spätlese Trocken

100% Riesling
Alc.: 12,5 % obj.
Cukr: 7,2 g, kyselina: 7,3 g

Selektivní sběr hroznů Rieslingu z nejlepších vinic v Niederbergu. Velmi pozdní, ruční sklizeň. Jemné lisování, spontánní fermentace za pomocí přírodních kvasinek, ležení na kalech (Sur Lie).

Krásný a zářivý Riesling zlatožluté barvy. Na nose ovocné tóny zralých meruněk a žlutého jablka. Na patře je víno velmi minerální s lahodnými známkami zralého žlutého ovoce, je plné síly a chuti. Velmi hravé víno s dlouhou dochutí.

Hodí se k předkrmům, roastbeefu, grilovanému bílému masu a k rybám. Doporučujeme podávat při teplotě 10-11 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Region, země: Mosel (GER)
Druh: Bílé
Obsah cukru: Suché
Ročník: 2021
Odrůda: Riesling (Ryzlink Rýnský)
Objem: 0,75 l
Zrání: Nerezový tank

Vinařství Thanisch a naše nabídka vín

weingut-thanisch

Vinařství Thanisch a syn je ukázkou moderního vinařství s velkou tradicí. Tradice tohoto vinařství lze vysledovat až do roku 1648. V roce 2001 syn Jörg převzal obchod jeho rodičů a pokračuje jako úspěšná hlava společnosti. Produkují se zde úžasné Rieslingy, které si také sami pěstují na strmých svazích řeky Mosel. Vinohrad leží na jihozápadních strmých svazích a v současné době se rozkládá přibližně na 5 hektarech. Půdy se skládají ze zvětralé břidlice se sklonem až 70%. Kamenné, měkké břidličné půdy dokonale ukládají teplo a zároveň řeka Mosel odráží na vinice světlo jako sluneční reflektor. Sklizně probíhají na konci října.

Thanisch

Vinice se nachází v nejlepší lokalitě "Lieserer Niederberg Helden", kde vyrábí hlavně suchá a polosuchá vína. Elegantně sladké speciality jsou pěstovány v "Brauneberger Juffer" a šťavnatá, jemně ovocná vína v "Bernkastel-Kueser Weisenstein". V zájmu vytvoření minerálních a ovocných vín, je důležité používat jen krásné, zralé hrozny. Ty se sklízejí ručně a ve vybraných sklizních v několika kolech. Klade se také důraz na neustálé ochutnávání hroznů.

 


 

→ PŘEJÍT DO MOSELY

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz