OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Thanisch Riesling Auslese

Kód: TH-AUS-S
Značka: Thanisch
786 Kč
Skladem

Víno z příkrých svahů s příjemně sladkou chutí a typickou moselskou mineralitou. Díky svému jedinečnému projevu zachutná i zarytým milovníkům suchých vín.

 

asijské pokrmypálivá jídlasýry s modou plísní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Thanisch Riesling Auslese

100% Riesling
Alc.: 7,5 % obj.
Cukr: 91 g, kyselina: 7,5 g

Vinice odkud hrozny pocházejí je orientována jihozápadně přímo v Mosele. V půdě převládá modrošedá devonská břidlice a vysoký obsah kamene na 80% svahu. Lahvuje se v týdnu před Velikonocemi. Ruční sběr hroznů. Spontánní kvašení probíhá v nerezovém tanku při regulovaném ochlazování.

Krásně nazrálé, sladké víno s příjemnou kyselinkou a exotickým aroma jako mučenka a broskev. Díky svému jedinečnému projevu zachutná i zarytým milovníkům suchých vín. Perfektně se hodí do gastronomie - k asijským pikantním pokrmům, ovocným dezertům či sýrům s modrou plísní.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Region, země: Mosel (GER)
Druh: Bílé
Obsah cukru: Sladké
Ročník: 2017
Odrůda: Riesling (Ryzlink Rýnský)
Objem: 0,75 l
Zrání: Nerezový tank

Vinařství Thanisch a naše nabídka vín

weingut-thanisch

Vinařství Thanisch a syn je ukázkou moderního vinařství s velkou tradicí. Tradice tohoto vinařství lze vysledovat až do roku 1648. V roce 2001 syn Jörg převzal obchod jeho rodičů a pokračuje jako úspěšná hlava společnosti. Produkují se zde úžasné Rieslingy, které si také sami pěstují na strmých svazích řeky Mosel. Vinohrad leží na jihozápadních strmých svazích a v současné době se rozkládá přibližně na 5 hektarech. Půdy se skládají ze zvětralé břidlice se sklonem až 70%. Kamenné, měkké břidličné půdy dokonale ukládají teplo a zároveň řeka Mosel odráží na vinice světlo jako sluneční reflektor. Sklizně probíhají na konci října.

Thanisch

Vinice se nachází v nejlepší lokalitě "Lieserer Niederberg Helden", kde vyrábí hlavně suchá a polosuchá vína. Elegantně sladké speciality jsou pěstovány v "Brauneberger Juffer" a šťavnatá, jemně ovocná vína v "Bernkastel-Kueser Weisenstein". V zájmu vytvoření minerálních a ovocných vín, je důležité používat jen krásné, zralé hrozny. Ty se sklízejí ručně a ve vybraných sklizních v několika kolech. Klade se také důraz na neustálé ochutnávání hroznů.

 


 

→ PŘEJÍT DO MOSELY

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz