OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Ajala čokoláda LIMETKA

Kód: AJ-LIM
149 Kč
Skladem

Svěží chuť limetek v mléčné čokoládě se špetkou jemné mořské soli připomíná citrusový sorbet a bezstarostné dny u moře.
45 % kakao z ugandských bobů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ajala čokoláda LIMETKA

Váha: 45 g

LIMETKA je 45% čokoláda z ugandských bobů z deštného lesa Semuliki, který leží na západě Ugandy a je součástí jednoho z nejstarších a nejméně narušených ekosystémů v celé Africe. Základem této tabulky je mléčná čokoláda, vyrobená z prémiových kakaových bobů a kvalitního bio plnotučného mléka z rakouských Alp.
Chuť této tabulky je postavená na prémiovém esenciálním oleji z limetek a uzené mořské soli. Olej přináší výraznou svěžest a příjemnou citrusovou vůni, přirozenou sladkost mléčné čokolády naopak zvýrazňuje mořská sůl Maldon, ručně sbíraná na anglickém pobřeží. Čokoláda Limetka je ideální pro chvíle, kdy si chcete léto užít plnými doušky. Jednoduše zavřete oči a nechte se přenést tam, kde slunce nikdy nezapadá.

Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.

Složení: třtinový cukr, BIO kakaové máslo, BIO sušené plnotučné mléko, BIO kakaové boby, uzená mořská sůl, esenciální olej z limetky < 0,1 %

Obsah kakaového podílu 45 %

Alergeny: mléko, může obsahovat stopy skořápkových plodů

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a káva
EAN: 8594184560594
Země původu, region: Uganda
Hmotnost: 45 g

Manufaktura AJALA a naše nabídka čokolád

Ajala

V AJALA chocolate vám chtějí ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek.

Výroba čokolády se stala zapomenutým uměním. Přitom ještě za první republiky bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. S Ajalou navazují na tuto tradici a snaží se dělat s pomocí starých metod i moderních postupů tu nejlepší čokoládu na světě. Používají výběrové kakaové boby z ověřených destinací, jako jsou Střední a Jižní Amerika. Dbají na to, aby šlo o původní oblasti, kde byly boby pěstovány odjakživa. Díky tomu ví, že je o rostliny výborně postaráno. Důkazem je jeho výtečná chuť, s níž se běžné kakaové boby nemohou srovnávat.

Ajala Chocolate

Všechny čokolády osobně vyrábí v Česku, konkrétně v Brně. Jen tak mohou zaručit 100% kvalitu a zodpovědný přístup ke každé jednotlivé tabulce. Vše souvisí se vším a vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je jejich největší prioritou. S farmáři spolupracují buď přímo nebo co nejtěsněji. Dostanou tak za kakao více peněz, zlepší kvalitu svého života a mají větší motivaci starat se o kakaovníky ještě lépe. Výběrové kakao roste ve stínu vysokých stromů, takže jeho pěstování přispívá k záchraně pralesa. Na obaly využívají ručně tištěné papíry Calico z Česka a snaží se nacházet místní zdroje i u dalších surovin. Přeměna kakaového bobu v tabulku čokolády trvá v jejich manufaktuře asi deset dní. To je opravdu hodně času, každá hodina navíc se ale vyplatí.

Možná už si to ani neuvědomujeme, ale průmyslově vyráběné čokolády (což jsou vlastně všechny, které najdete v supermarketech) pochází od několika málo firem. Ty se soustřeďují na snižování nákladů a vyšší prodeje i za cenu horší kvality samotné čokolády.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz