OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Sobrasada de Mallorca

Kód: RT-SOB
Značka: Rokelin
112 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Sobrasada je skvěle ochucená masová pomazánka, na kterou narazíte snad v každém tapas baru. Hodí se nejen k bílému pečivu, ale i na vaření.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Casa Coloma - Sobrasada de Mallorca - masový krém (pomazánka) z Mallorcy

Kelímek 200 g

Sobrasada je masová směs (někdy je ve střívku, takže klobása), vyrobená z mletého vepřového masa, papriky, soli a dalšího koření. Sobrasada se "staří", neboli nechává uzrát několik měsíců za specifických podmínek (vyšší vlhkost a chlad), které imitují sychravé podzimní počasí. Původně je totiž sobrasada tradiční řemeslnou specialitou podzimních "zabijaček" na baleárských ostrovech (Mallorca). Jak již bylo zmíněno, zraje ve střívku a svým tvarem připomíná klobásu. Dnes se dost často setkáme s variantou ve vaničce.

Sobrasada je skvěle ochucená, jemně mletá masová pomazánka, na kterou narazíte snad v každém tapas baru. Hodí se na světlé pečivo, picos, krekry ale dá se použít i na vaření, k dochucování jídel a na zapékání.

Doporučení: Nutné skladovat v chladu, před konzumací je ideální nechat sobrasadu chvíli v pokojové teplotě.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Chorizo, salámky - španělské masové speciality
Země původu, region: Španělsko, Mallorca
Hmotnost: cca 200 g
Položka byla vyprodána…

Masové speciality Rokelin ze španělské Aragonie

rokelin_logo

Rodinná firma Rokelin se zrodila roku 1975 s jasným cílem dodávat na trh ty nejlepší produkty vepřového masa z oblasti Teruel. Na začátku byl pouze obchůdek s produkty od různých dodavatelů, postupem času vznikla vlastní výroba šunek a masných produktů. Vše vyráběné poctivě dle tradičních řemeslných postupů, aby byla zaručena mimořádná kvalita a dokonalá chuť. Tuto výrobu založil Rogue Orriols a jeho dva synové dále pokračují v rodinné tradici.

Rokelin de Teruel2

Produkty Rokelin jsou vyráběny ze plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.

Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.

jamon_de_teruel dop

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz