Sobrasada de Mallorca
Kód: RT-SOBSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Casa Coloma - Sobrasada de Mallorca - masový krém (pomazánka) z Mallorcy
Kelímek 200 g
Sobrasada je masová směs (někdy je ve střívku, takže klobása), vyrobená z mletého vepřového masa, papriky, soli a dalšího koření. Sobrasada se "staří", neboli nechává uzrát několik měsíců za specifických podmínek (vyšší vlhkost a chlad), které imitují sychravé podzimní počasí. Původně je totiž sobrasada tradiční řemeslnou specialitou podzimních "zabijaček" na baleárských ostrovech (Mallorca). Jak již bylo zmíněno, zraje ve střívku a svým tvarem připomíná klobásu. Dnes se dost často setkáme s variantou ve vaničce.
Sobrasada je skvěle ochucená, jemně mletá masová pomazánka, na kterou narazíte snad v každém tapas baru. Hodí se na světlé pečivo, picos, krekry ale dá se použít i na vaření, k dochucování jídel a na zapékání.
Doporučení: Nutné skladovat v chladu, před konzumací je ideální nechat sobrasadu chvíli v pokojové teplotě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Chorizo, salámky - španělské masové speciality |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Mallorca |
Hmotnost: | cca 200 g |
Masové speciality Rokelin ze španělské Aragonie
Rodinná firma Rokelin se zrodila roku 1975 s jasným cílem dodávat na trh ty nejlepší produkty vepřového masa z oblasti Teruel. Na začátku byl pouze obchůdek s produkty od různých dodavatelů, postupem času vznikla vlastní výroba šunek a masných produktů. Vše vyráběné poctivě dle tradičních řemeslných postupů, aby byla zaručena mimořádná kvalita a dokonalá chuť. Tuto výrobu založil Rogue Orriols a jeho dva synové dále pokračují v rodinné tradici.
Produkty Rokelin jsou vyráběny ze plemene prasat, které vniklo křížením plemene Duroc z otcovské linie a White Large nebo Landrace z mateřské linie. "Teruelské prase" se pak vyznačuje tmavší barvou masa a charakteristickým mramorováním, které vzniká rozprostřením tuku více do svaloviny.
Toto plemeno chované výhradně v oblasti Teruel je pečlivě chráněné a nese chráněné označení původu D.O. Teruel.