Remelluri Sellección de Reserva Vintage
Kód: REM-RE-SELSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Remelluri Sellección de Reserva Vintage - selekce 6 lahví po sobě jdoucích ročníků vhodných na vertikální degustaci (2006 - 2011)
6x0,75 L
Remelluri Reserva je jedinečné víno vytvořené z kombinace červených a bílých hroznů Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura a Malvasia. Sbírají se na něj hrozny ze tří údolí, která usedlost obklopují - Remelluri, Valderremelluri a Villaescusa. Patří do obcí Labastida (Rioja Alavesa), Rivas de Tereso a San Vicente de La Sonsierra (Rioja Alta).
Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství, kde se pečlivě ručně třídí na třídicích stolech. Fermentace probíhá pomocí vlastních přirozených kvasinek. Víno je stařené 17 měsíců v dubových francouzských sudech a po té ještě minimálně rok v lahvi.
Má třešňovou barvu s velmi dobrou hloubkou a granátovým okrajem. Vůně je bohatá, intenzivní s nádechem černého a červeného ovoce. Také můžeme cítit minerály, houby a bylinky. V ústech je jemné avšak intenzivní a plné s dlouhou dochutí. Jemné nuance se pak v tomto setu mění v závislosti na ročníku a také nazrálosti podle toho, kdy vína otevřeme a degustujeme.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Reserva |
Ročník: | 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006 |
Odrůda: | Garnacha, Graciano, Malvasía, Tempranillo, Viura (Macabeo) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Položka byla vyprodána… |
Vinařství Remelluri a naše nabídka vín
Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.