PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Remelluri Gran Reserva

Kód: REM-GR
Značka: Remelluri
1 904 Kč
Skladem

Víno Gran Reserva se vyrábí pouze v těch nejlepších ročnících. Unikátní kombinace červených a bílých hroznů a zrání 27 měsíců v barikových sudech dodává vínu jedinečný charakter.

 

drůbežzvěřinahovězí maovyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Remelluri - Gran Reserva

Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura a Malvasia
Alc.: 14 %

Jedinečné víno vytvořené z kombinace červených a bílých hroznů. Gran Reserva se vyrábí pouze v těch nejlepších ročnících výběrem hroznů z nejlepších poloh ve vinicích. Díky výběru hroznů z míst s různým specifickým mikroklima vzniká unikátní víno. Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství. Zraje 27 měsíců v barikových sudech různého stáří a intenzity vypálení.

Má tmavě třešňovou barvu se střední intenzitou a nafialovělým okrajem. V lahvi je cítit aroma připomínající pikantní koření (pepř, hřebíček, cedr, výrobky ze dřeva). Ve sklenici je vůně dřeva a ovoce vyrovnanější, s tmavými vůněmi (ostružiny a zralé švestky) a nádechem pomerančové kůry. Je to víno s vyváženou kyselinkou, plným tělem a kořeněnou dochutí.

Hodí se ke drůbeži, nízké zvěřině, pečeni, hovězímu masu a vyzrálým sýrům. Doporučená teplota podávání 16 °C.

 

penin 93   parker 94

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Specifikace: zrálo na bariku, suché
Typ vína: Gran Reserva
Ročník: 2012
Odrůda: Garnacha, Graciano, Malvasía, Tempranillo (Tinto Fino), Viura (Macabeo)
Objem: 0,75 l

remelluri

Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.

Remelluri

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz