PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ 10:00 - 16:00

Remelluri Gran Reserva

Kód: REM-GR
Značka: Remelluri
1 904 Kč
Skladem

Gran Reserva se vyrábí pouze v těch nejlepších ročnících. Unikátní kombinace červených a bílých hroznů. Vyvážená kyselinka, plné tělo a kořeněná dochuť.

 

drůbežzvěřinahovězí masovyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Remelluri - Gran Reserva

Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura a Malvasia
Alc.: 14 %

Jedinečné víno vytvořené z kombinace červených a bílých hroznů. Gran Reserva se vyrábí pouze v těch nejlepších ročnících výběrem hroznů z nejlepších poloh ve vinicích. Díky výběru hroznů z míst s různým specifickým mikroklima vzniká unikátní víno. Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství. Zraje 27 měsíců v barikových sudech různého stáří a intenzity vypálení.

Má tmavě třešňovou barvu se střední intenzitou a nafialovělým okrajem. V lahvi je cítit aroma připomínající pikantní koření (pepř, hřebíček, cedr, výrobky ze dřeva). Ve sklenici je vůně dřeva a ovoce vyrovnanější, s tmavými vůněmi (ostružiny a zralé švestky) a nádechem pomerančové kůry. Je to víno s vyváženou kyselinkou, plným tělem a kořeněnou dochutí.

Hodí se ke drůbeži, nízké zvěřině, pečeni, hovězímu masu a vyzrálým sýrům. Doporučená teplota podávání 16 °C.

 

penin 93   parker 94

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Gran Reserva
Ročník: 2012
Odrůda: Garnacha, Graciano, Malvasía, Tempranillo, Viura (Macabeo)
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

remelluri

Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.

Remelluri

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení