DORUČENÍ DO VÁNOC GARANTUJEME U OBJEDNÁVEK REALIZOVANÝCH (VČETNĚ PLATBY) DO 12. 12. 2021

Remelluri Reserva

Kód: REM-RE
Tip
Značka: Remelluri
865 Kč
Skladem

Jedinečná Reserva z oblasti Rioja, vytvořená kombinací červených a bílých hroznů. Plné a intenzivní víno s dlouhou dochutí, vhodné k archivaci.

 

jehněčí maso_1jehněčí masovyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Remelluri - Reserva

Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura a Malvasia
Alc.: 14 %

Jedinečné víno vytvořené z kombinace červených a bílých hroznů. Reserva je stěžejní víno Granja Ntra. Señora de Remelluri. Sbírají se na něj hrozny ze tří údolí, která usedlost obklopují - Remelluri, Valderremelluri a Villaescusa. Patří do obcí Labastida (Rioja Alavesa), Rivas de Tereso a San Vicente de La Sonsierra (Rioja Alta).

Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství, kde se pečlivě ručně třídí na třídicích stolech. Fermentace probíhá pomocí vlastních přirozených kvasinek. Víno je stařené 17 měsíců v dubových francouzských sudech a po té ještě minimálně rok v lahvi.

Má třešňovou barvu s velmi dobrou hloubkou a granátovým okrajem. Vůně je bohatá, intenzivní s nádechem černého a červeného ovoce. Také můžeme cítit minerály, houby a bylinky. V ústech je jemné avšak intenzivní a plné s dlouhou dochutí. Hodí se k telecímu, pečenému masu, jehněčímu, ovčímu sýru a grilovaným pokrmům. Doporučená teplota podávání 16°C.

penin 93   parker 93

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Specifikace: zrálo na bariku, suché
Typ vína: Reserva
Ročník: 2013
Odrůda: Garnacha, Graciano, Malvasía, Tempranillo (Tinto Fino), Viura (Macabeo)
Objem: 0,75 l

remelluri

Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.

Remelluri

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz