PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ 10:00 - 16:00

Remelluri Lindes de Remelluri

Kód: REM-LIN
Značka: Remelluri
534 Kč
Skladem

Víno s jedinečnou osobitostí, která vyjadřuje lásku a péči o vinice a nejlépe vystihuje charakter terroir v okolí vesnice San Vicente de la Sonsierra.

 

pastajehněčí maso_1zelenina, saláty

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lindes de Remelluri Viñedos de San Vicente de la Sonsierra

Tempranillo, Garnacha, Graciano
Alc.: 14 %

Granja Ntra. Señora de Remelluri je nejstarší usedlost v oblasti Rioja. Tato nemovitost patří do dvou vesnic, Labastida a San Vicente de La Sonsierra. V roce 2009 se ve vinařství rozhodli vyrobit nové víno s názvem Lindes de Remelluri („hranice Remelluri“). Toto víno má jedinečnou osobitost, která vyjadřuje lásku a péči o vinice a nejlépe vystihuje charakter terroir v okolí této vesnice.

Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství. Fermentace probíhá pomocí vlastních přirozených kvasinek. Víno pak zraje po dobu 12 měsíců ve 225 l barikových sudech z francouzského dubu.

Granátově červená barva střední intenzity. Na nose můžeme najít ovoce, jako jsou borůvky, ostružiny a tóny koření. Na patře víno působí svěže a intenzivně. Díky staření v sudu je v chuti toastovinka doprovázená zralým ovocem. Dlouhý a dobře vybalancovaný konec.
Hodí se k těstovinám s masovým ragú, červenému masu, pečeni, grilovanému masu a zelenině. Doporučená teplota podávání 17°C.

penin 92   parker 93

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Crianza
Ročník: 2017
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

remelluri

Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.

Remelluri

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení