PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Remelluri Lindes Magnum

Kód: REM-LIN-MGN
Značka: Remelluri
1 287 Kč
Skladem

Víno s jedinečnou osobitostí, která vyjadřuje lásku a péči o vinice a nejlépe vystihuje charakter terroir v okolí vesnice San Vicente de la Sonsierra. Zraje 12 měsíců ve francouzském barikovém sudu a poté ve velké lahvi formátu Magnum 1,5 L.

 

pastajehněčí maso_1zelenina, saláty

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lindes de Remelluri Viñedos de San Vicente de la Sonsierra MAGNUM 1,5 L

Tempranillo, Garnacha, Graciano
Alc.: 14 %

Granja Ntra. Señora de Remelluri je nejstarší usedlost v oblasti Rioja. Tato nemovitost patří do dvou vesnic, Labastida a San Vicente de La Sonsierra. V roce 2009 se ve vinařství rozhodli vyrobit nové víno s názvem Lindes de Remelluri („hranice Remelluri“). Toto víno má jedinečnou osobitost, která vyjadřuje lásku a péči o vinice a nejlépe vystihuje charakter terroir v okolí této vesnice.

Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství. Fermentace probíhá pomocí vlastních přirozených kvasinek. Víno pak zraje po dobu 12 měsíců ve 225 l barikových sudech z francouzského dubu.

Granátově červená barva střední intenzity. Na nose můžeme najít ovoce, jako jsou borůvky, ostružiny a tóny koření. Na patře víno působí svěže a intenzivně. Díky staření v sudu je v chuti toastovinka doprovázená zralým ovocem. Dlouhý a dobře vybalancovaný konec.
Hodí se k těstovinám s masovým ragú, červenému masu, pečeni, grilovanému masu a zelenině. Doporučená teplota podávání 17°C.

penin 92   parker 93

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Specifikace: zrálo na bariku, suché
Typ vína: Crianza
Ročník: 2016
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo (Tinto Fino)
Objem: 1,5 l

remelluri

Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.

Remelluri

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz