Remelluri Lindes Magnum
Kód: REM-LIN-MGNSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Lindes de Remelluri Viñedos de San Vicente de la Sonsierra MAGNUM 1,5 L
Tempranillo, Garnacha, Graciano
Alc.: 14 % obj.
Granja Ntra. Señora de Remelluri je nejstarší usedlost v oblasti Rioja. Tato nemovitost patří do dvou vesnic, Labastida a San Vicente de La Sonsierra. V roce 2009 se ve vinařství rozhodli vyrobit nové víno s názvem Lindes de Remelluri („hranice Remelluri“). Toto víno má jedinečnou osobitost, která vyjadřuje lásku a péči o vinice a nejlépe vystihuje charakter terroir v okolí této vesnice.
Sklizeň probíhá ručně, hrozny jsou sbírány do 20 kg boxů a poté ihned přepravovány do vinařství. Fermentace probíhá pomocí vlastních přirozených kvasinek. Víno pak zraje po dobu 12 měsíců ve 225 l barikových sudech z francouzského dubu.
Granátově červená barva střední intenzity. Na nose můžeme najít ovoce, jako jsou borůvky, ostružiny a tóny koření. Na patře víno působí svěže a intenzivně. Díky staření v sudu je v chuti toastovinka doprovázená zralým ovocem. Dlouhý a dobře vybalancovaný konec.
Hodí se k těstovinám s masovým ragú, červenému masu, pečeni, grilovanému masu a zelenině. Doporučená teplota podávání 17°C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Crianza |
Ročník: | 2016 |
Odrůda: | Garnacha, Graciano, Tempranillo |
Objem: | 1,5 l |
Zrání: | Barikový sud |
Položka byla vyprodána… |
Vinařství Remelluri a naše nabídka vín
Vinařství Remelluri se nachází v oblasti Rioja Alavesa na ploše 154 ha pod horou Sierra de Toloño. Některé části vinice, kde se pěstují i bílá vína se nachází v nadmořských výškách okolo 700 m. První písemné zmínky o produkci vinařství Remelluri najdeme v roce 1596 a první doložené vykopávky se datují do 10 století. Sběr vína probíhá zpravidla od začátku října do jeho druhé poloviny s průměrnou výtěžností 5.700 kg/ha. Víno se po maceraci stáčí do sudů v období od prosince do dubna. V sudech se pak nechává zrát dostatečně dlouho, aby se zajistil potenciál dalšího zrání na lahvi.