PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Delicia de Baco Crianza

Kód: VILR-DEL-CRI
Značka: Villarrica
974 Kč
Skladem

Víno z edice Delicia de Baco (neboli Dionýsova rozkoš, který je mýtickým bohem vína a nespoutaného veselí). Tato Crianza pochází ze stoletých vinic a zraje 15 měsíců v nových francouzských barikových sudech.

 

jehněčí maso_1salámkyjamon1hovězí mao

Detailní informace

Detailní popis produktu

Señorío de Villarrica - Delicia de Baco Crianza

90% Tempranillo 5% Graciano a 5% Garnacha
Alc.:14,5 %

Víno pochází z nejstarších vinic, dosahujících téměř 100 let. Je zde jílovito-vápenaté podloží, velmi kamenité se spoustou oblázků. Výběrové hrozny ručně sbírané do 15 kg boxů, ty jsou pak ve vinařství ručně tříděny a následně odstopkovány. Fermentace probíhá ve francouzských dubových kádích (na 2000 kg hroznů) s kontrolou teploty asi 30 dnů. Malolaktická fermentace probíhá ve velkých oválných sudech, také z francouzského dubu. Poté víno zraje 15 měsíců na klasickém francouzském barrique sudu a další rok se pak ještě nechá ležet na lahvi.

Výrazná vůně fialek a zralého divokého ovoce. Nové francouzské dubové sudy z výběrového dřeva dodávají vínu čisté aroma kávy, ale zároveň nechávají maximálně vyniknout ovocné tóny hroznů Tempranillo.

Doporučená teplota podávání 14-16 °C. Vhodné k archivaci.

wine spectator 94

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Specifikace: zrálo na bariku, suché
Typ vína: Crianza, Especial
Ročník: 2015
Odrůda: Tempranillo (Tinto Fino)
Objem: 0,75 l

villarica

Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.

Villarrica

Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.

První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz