PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Señorío de Villarrica Crianza

Kód: VILR-CRI
Značka: Villarrica
336 Kč
Skladem

Krásný příklad odrůdy Tempranillo z oblasti Rioja. Tato Crianza zrála 14 měsíců na bariku. Ovocné, skvěle pitelné víno s tóny švestek a kakaa.

 

salámkyjamon1jehněčí maso_1luštěniny

Detailní informace

Detailní popis produktu

Señorío de Villarica - Villarrica Crianza

100% Tempranillo
Alc.: 13,5%
Produkce: 130.000 lahví

Víno pochází z vinic “El Ciervo”, “Villavacas” a “Villarrica” vysázených v letech 1990, 1960 a 1965. Ruční sběr a následná pečlivá selekce a odstopkování hroznů. Fermentace probíhá ve velkých nerezových tancích po dobu 25 dnů při kontrolované teplotě. Třikrát denně probíhá přečerpávání z důvodu extrakce barevných složek. Malolaktická fermentace probíhá ve velkých dřevěných kádích. Následně pak víno zraje 14 měsíců v dubových sudech (80% francouzských, 20% amerických) poté 6 měsíců v lahvi.

Strukturované víno s výraznými složkami, jasné rubínové a švestkové tóny. Intenzivní aroma červeného ovoce. Maliny, ostružiny a jahody integrované s příjemnou kyselinou, karamelem, kávou. Výraz, vyváženost a zaoblení na patře s vysokou perzistencí. Vhodné k pití i v příštích 6 až 8  letech.

Hodí se k embutidos (jamón, lomo, fuet) a tradičním španělským pokrmům jako jsou pečená a dušená masa, zelenina a luštěniny. Doporučujeme podávat při teplotě 16°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Specifikace: zrálo na bariku, suché
Typ vína: Crianza
Ročník: 2016
Odrůda: Tempranillo (Tinto Fino)
Objem: 0,75 l

villarica

Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.

Villarrica

Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.

První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz