PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ 10:00 - 16:00

Señorío de Peciña Reserva Magnum

Kód: PEC-RES-MGN
Značka: Peciña
1 317 Kč
Skladem

Toto víno vás dostane svou plností, elegancí a sametovým koncem. Díky ležení na lahvi Magnum víno získává ještě více nazrálé tóny.

 

hovězí masojehněčí maso_1dezertysýry s bílou plísní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Señorío de Peciña Reserva

95% Tempranillo, 5% Graciano a Garnacha
Alkohol: 13.5%

Víno vyrobené z nejlepších hroznů vinohradů v San Vincente de la Sonsiera. Hrozny jsou odstopkovány, podrtí se a víno fermentuje v nerezových tancích přirozenou cestou díky divokým kvasinkám. Bylo stařeno v amerických sudech po dobu 36 měsíců, během této doby bylo 6x přečerpáváno pomocí tradiční gravitační metody (trasiega) aby se zajistila přirozená sedimentace kalů bez pozdější potřeby čištění a filtrace. Poté zrálo v lahvi po dobu min. 18 měsíců, aby bylo správně vyvážené před finální konzumací.

Barva: hluboká, cihlově červená
Aroma: Jemné vanilkové aroma. Tóny kůže, tabáku a sušených květin
Patro: velmi elegantní, měkké, sametové a velmi dobře vyvážené s dlouhou dochutí

Teplota podávání: 18-19°C.

 

parker 92   timatkin 95   penin 89

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Reserva
Ročník: 2010
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo
Objem: 1,5 l
Zrání: Barikový sud

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 25 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení