* VELIKONOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA * ČTVRTEK 28.3. - PONDĚLÍ 1.4. ZAVŘENO

Cava EXCELSUS Brut Nature Gran Reserva Magnum

Kód: RI-EX-MGN
Značka: Giró Ribot
2 919 Kč
Skladem

Tato cava EXCELSUS zrála neuvěřitelných 100 měsíců než byla uvedena do prodeje. Tento jedinečný zážitek chutí umocňuje praktická velikost lahve magnum.

 

rybyjehněčí maso_1dezerty

Detailní informace

Detailní popis produktu

Giró Ribot - EXCELSUS Gran Reserva Brut Nature Magnum 1,5l

60% Macabeo; 30% Xarel·lo; 10% Parellada
Alkohol: 12 % obj.
Kyseliny: 4,0 g/l
Zbytkový cukr: 10 g/l
Zrání na lahvi: 100 měsíců!
Celková produkce: pouze 300 lahví

Sklizeň probíhá ručně do 20 kg plastových beden od srpna do konce září. Hrozny pocházejí z nejstarších původních vlastních vinic vinaře v El Pont, stáří vinic je 30-50 let a produkce je omezená. Tato cava byla vytvořena za pomocí nejlepších vinařských technik a maximální péče. Hrozny jsou odstřapeny a následně podléhají kryomaceraci pro získání primárních aromat hroznů. Mošt kvasí v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách, 12-14 °C, po dobu několika dní. Následuje druhotná fermentace v lahvi tradiční metodou 'Champenoise'. Pro tohle šumivé víno se používají vybrané kvasinky s vysokým potenciálem pro autolýzu, což je proces, který pomůže ve víně vytvořit sametovou texturu, která hladí při pití na patře. Cava poté takto stárne na kalech v tichosti sklepa po dobu neuvěřitelných 100 měsíců! Bledá, slámově žlutá barva se zlatavými a odlesky a zeleným podtónem. Jemné a konstantní perlení s elegantním řetízkováním. Výrazné toastové aroma po dlouhém zrání se postupně spojuje s tóny vlašských a piniových oříšků s nádherným dotekem sušeného ovoce a květového medu. Vynikající vůně sušených bylin a květů, heřmánku a fenyklu s překvapivou svěžestí. Dobře vyvážená, strukturovaná a jedinečná cava. Dlouhé stárnutí vytváří vynikající krémový a sametový pocit v ústech spolu s jemným a dlouhotrvajícím perlením. Rafinovaná, intenzivní a velmi elegantní dochuť.

Jeho struktura a speciální osobitý charakter je ideálním společníkem propracovaných pokrmů z masa nebo ryb. Skvěle se kombinuje s pečivem, ovocnými koláčky a sušeným ovocem. Velkolepý aperitiv.

Teplota pro podávání mezi 6 - 8 ºC.

penin 93

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivé víno
Region, země: Penedés (ESP)
Druh: Cava
Obsah cukru: Brut Nature
Typ vína: Gran Reserva
Ročník: 2006
Odrůda: Parellada, Viura (Macabeo), Xarel·lo
Objem: 1,5 l
Zrání: Metoda Champenoise

Vinařství Giró Ribot a naše nabídka vín

giro-ribot

Giró Ribot je 100% rodinná firma a výrobce šumivých vín v regionu DO Cava. Vinařství se nachází v Santa Fe del Penedés, v srdci Penedés a Cava Regionu, nedaleko Barcelony.

Celá DO Penedés se nachází v oblasti DO Cava, která se rozprostírá na ploše kolem 33000 hektarů. Zeměpisná oblast Penedés má typické středomořské klima s mírnými zimami, středními léty a ročními srážkami mezi 500 a 600 mm. V letním období převažuje přísun vánku od moře, umožňující optimální větrání v našich vinicích. Půdy v této oblasti poskytují výborné podmínky pro pěstování hroznů. Hlinité půdy, jílové vápence umožňují správné odvodnění a jsou schopny pojmout dostatečné množství vody.

Giró Ribot

Rodina Giró Ribot je úzce spjata s regionem Penedés, protože už předchozí generace se věnovali zejména výrobou likérů a destilátů. Giró Ribot si klade za cíl dosažení vysoké kvality výrobků díky neustálému zlepšování a pečlivé výrobě. Jejich hledání nejvyšší kvality spolu se silnou angažovaností v rodině dává jejich výrobkům osobitost. Paul Cheneau Cavas vyrábí hlavně z původních odrůd (Macabeo, Xarel.lo, Parellada) a Trepat spolu s Pinot Noir Rose Cavas, všechny pocházejí z vinic v okolí nemovitosti. Giró Ribot vlastní 100 hektarů vinic, z nichž přibližně 40 ha. nejvhodnějších parcel je určeno pro výrobu Cavas Paul Cheneau.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI PENEDÉS

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz