Cava Paul Cheneau Brut
Kód: RI-BRUTSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Giró Ribot - Cava Paul Cheneau Brut
40% Macabeo; 40% Xarel·lo; 10% Chardonnay; 10% Parellada
Alc.: 12 % obj.
Cukr: 12 g/l
Kyseliny: 4 g/l
Zrání na lahvi: 12-15 měsíců
Slámově žluté se zelenými tóny. Jemné a konstantní bubliny tvoří jemnou korunu. Na nose stopy divokých květin společně s jemnými ovocnými tóny. Lehký dotek medu, mandlí a stopy sušených bylin s chutí toastů a sucharů. Na patře citronové ovoce, čerstvé pečivo a vyvážené s dobrou kyselinkou a toasty s ořechovými tóny. Jemný a elegantní ráz se dokonale kombinuje s jakýmkoliv druhem lehkých jídel a je ideální také jako welcome drink. Doporučená teplota podávání 5-7 °C.
CAVA je španělské šumivé víno vyráběné tradiční metodou druhotného kvašení Champenoise. Cavu lze vyrábět pouze v oblastech s ochrannou známkou původu DO Cava.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivé víno |
---|---|
Region, země: | Penedés (ESP) |
Druh: | Cava |
Obsah cukru: | Brut |
Odrůda: | Chardonnay, Parellada, Viura (Macabeo), Xarel·lo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Metoda Champenoise |
Vinařství Giró Ribot a naše nabídka vín
Giró Ribot je 100% rodinná firma a výrobce šumivých vín v regionu DO Cava. Vinařství se nachází v Santa Fe del Penedés, v srdci Penedés a Cava Regionu, nedaleko Barcelony.
Celá DO Penedés se nachází v oblasti DO Cava, která se rozprostírá na ploše kolem 33000 hektarů. Zeměpisná oblast Penedés má typické středomořské klima s mírnými zimami, středními léty a ročními srážkami mezi 500 a 600 mm. V letním období převažuje přísun vánku od moře, umožňující optimální větrání v našich vinicích. Půdy v této oblasti poskytují výborné podmínky pro pěstování hroznů. Hlinité půdy, jílové vápence umožňují správné odvodnění a jsou schopny pojmout dostatečné množství vody.
Rodina Giró Ribot je úzce spjata s regionem Penedés, protože už předchozí generace se věnovali zejména výrobou likérů a destilátů. Giró Ribot si klade za cíl dosažení vysoké kvality výrobků díky neustálému zlepšování a pečlivé výrobě. Jejich hledání nejvyšší kvality spolu se silnou angažovaností v rodině dává jejich výrobkům osobitost. Paul Cheneau Cavas vyrábí hlavně z původních odrůd (Macabeo, Xarel.lo, Parellada) a Trepat spolu s Pinot Noir Rose Cavas, všechny pocházejí z vinic v okolí nemovitosti. Giró Ribot vlastní 100 hektarů vinic, z nichž přibližně 40 ha. nejvhodnějších parcel je určeno pro výrobu Cavas Paul Cheneau.