Señorío de Villarrica Rosé
Kód: VILR-ROS-ESSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Señorío de Villarrica Rosé
Viura a Garnacha
Alc.: 12,5 % obj.
Víno pochází z jílovito-vápenitých vinic. Sklizeň hroznů probíhá ručně, tradiční fermentace v nerezových tancích o objemu 15 000 kg při kontrolované teplotě 20 °C po dobu asi 20 dnů. Poté je víno za studena stabilizováno, nalahvováno a čeká na uvedení na trh. Tradiční růžové víno z vesnice San Asensio. Suché cuvée z bílých a červených hroznů vás velmi příjemně překvapí.
Světlá, bledě růžová barva. Kromě tónů hrušky a jablka, které přináší odrůda Viura, zde najdeme také červené ovoce, zejména maliny, díky odrůdě Garnacha. Živé, ovocné a perfektně svěží.
Hodí se jako aperitiv, k tapas, salátům a dalším lehčím pokrmům či ovocnému dezertu. Doporučujeme podávat při teplotě 6-8°C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Růžové víno |
---|---|
EAN: | 8420144130203 |
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Růžové |
Obsah cukru: | Suché |
Ročník: | 2023 |
Odrůda: | Garnacha, Viura (Macabeo) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Nerezový tank |
Vinařství Villarrica a naše nabídka vín
Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.
Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.
První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.