PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ 10:00 - 16:00

Señorío de Villarrica Blanco Especial

Kód: VILR-BL-ES
Značka: Villarrica
265 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Víno se speciální metodou výroby - fermentace probíhá v keramických depozitech ve tvaru vejce. Svěží v ústech, s krásnou kyselinou, velmi snadno se pije.

 

drůbežzelenina, saláty

Detailní informace

Detailní popis produktu

Señorío de Villarrica - Blanco Especial

Chardonay 63% a Viura 37%
Alc.:12,5%

Víno pochází z vinic vysázených ve výšce až 725 m nad mořem. Sklizeň probíhá ručně a fermentace probíhá v keramických depozitech ve tvaru vejce (Ovum de Barro). Následuje zrání 6 měsíců na kalech.

Víno s krásnou kyselinou, svěží v ústech, velmi snadno se pije a má dobře vyvážené ph. Aroma sladké hrušky a šťavnatého jablka, v dochuti můžeme najít zralý ananas. Doporučujeme podávat při teplotě 6-8 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Bílé
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Especial
Ročník: 2020
Odrůda: Chardonnay, Viura (Macabeo)
Objem: 0,75 l
Zrání: Keramické vejce
Položka byla vyprodána…

villarica

Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.

Villarrica

Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.

První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení