PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Señorío de Villarrica Blanco Especial

Kód: VILR-BL-ES
Značka: Villarrica
265 Kč
Skladem

Bílé víno se speciální metodou výroby - fermentace probíhá v keramických depozitech ve tvaru vejce. Víno s krásnou kyselinou, svěží v ústech, velmi snadno se pije.

 

drůbežzelenina, saláty

Detailní informace

Detailní popis produktu

Señorío de Villarrica - Blanco Especial

Chardonay 63% a Viura 37%
Alc.:12,5%

Víno pochází z vinic vysázených ve výšce až 725 m nad mořem. Sklizeň probíhá ručně a fermentace probíhá v keramických depozitech ve tvaru vejce (Ovum de Barro). Následuje zrání 6 měsíců na kalech.

Víno s krásnou kyselinou, svěží v ústech, velmi snadno se pije a má dobře vyvážené ph. Aroma sladké hrušky a šťavnatého jablka, v dochuti můžeme najít zralý ananas. Doporučujeme podávat při teplotě 6-8 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Region, země: Rioja (ESP)
Specifikace: suché
Typ vína: Especial
Ročník: 2018
Odrůda: Chardonnay, Viura (Macabeo)
Objem: 0,75 l

villarica

Vinařství Señorío de Villarrica patří rodině vinařů a vinohradníků, která historický sídlí v srdci oblasti Rioja DOCa, tedy Rioja Alta v městečku San Asensio, kde se pečlivě starají o 110 ha svých starých vinic. Tato rodina s vášní produkuje špičková vína díky péči a znalostem sbíraným již po 4 generace.

Villarrica

Historie sahá až do roku 1860, kdy prapředci zakládali první vinice. Na začátku vinařství jako takového pak byla práce zakladatele Florentino Fernándeze, který viděl v révě a půdě optimální vlastnosti pro výrobu lahodných vín. V současné době jsou to jeho čtyři synové, kteří stojí v čele vinařství a vinic. Jsou nositeli vinařské tradice, v které se narodili a vyrůstali, ale zároveň přinášejí inovaci moderní doby. Všechna vína jsou vyráběna pouze z hroznů vlastních vinic a hrozny se sbírají ručně. O vinice se starají vysoce kvalifikovaní odborníci, někteří již déle než 20 let.

První vinice byly vysázeny roku 1911, 1926 dále pak 1940 a 1960. Jsou vysazeny v nadmořské výšce 650 m v kamenitém terénu, odkud pocházejí nejlepší a nejelegantnější vína odrůdy Tempranillo. V létě probíhá prořezávání hroznů, což umožňuje dosáhnout správné dozrávání. Sklizeň začíná začátkem října a celá se provádí pouze ručně. Dvojí selekce hroznů zaručuje nejlepší surovinu na výrobu vín. Již ve vinohradech se vybírají nejlepší hrozny a ty špatné se vyřazují.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz