OD 1.7. DO 12. 7. 2022 ZAVŘENO !!! (PLATÍ PRO PRODEJNU I E-SHOP)

Señorío de Peciña Joven

Kód: PEC-JOV
Značka: Peciña
265 Kč
Skladem

Mladé a ovocné víno typu Joven je základní z celého portfolia Señorío de Peciña. Zraje pouze v nerezových tancích a lehce se pije.

 

salámkyzelenina, salátypředkrmy, tapas

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Señorío de Peciña Joven

95% Tempranillo, 3% Graciano, 2% Garnacha
Alkohol: 13.5%

Bylo vyrobeno z hroznů nejmladších vinic “La Veguilla” a “Valseca”, jejichž průměrné stáří je 25 let. Hrozny jsou odstopkovány, podrtí se a macerují 3-4 dny, přičemž fermentace nastupuje přirozenou cestou díky divokým kvasinkám. Fermentace potom probíhá dalších 10-12 dnů. Zraje v nerezových tancích a každé 3 měsíce se přečerpává. Neleží na barikovém sudu a není filtrované.

Barva: jasná, tóny granátového jablka, dobrá hloubka barvy
Aroma: ovocné aroma švestek, borůvek, červeného ovoce
Patro: plně ovocné, balsamikové tóny, svěží a příjemné k pití
Doporučená teplota podávání: 14-15°C

parker 90   timatkin 90

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Joven
Ročník: 2020
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Nerezový tank

Vinařství Peciña a naše nabídka vín

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 25 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení