PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Señorío de Peciña Joven

Kód: PEC-JOV
Značka: Peciña
253 Kč
Skladem

Mladé a ovocné víno typu Joven je základní z celého portfolia Señorío de Peciña. Zraje pouze v nerezových tancích a lehce se pije.

 

salámkyzelenina, salátypředkrmy, tapas

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Señorío de Peciña Joven

95% Tempranillo, 3% Graciano, 2% Garnacha
Alkohol: 13.5%

Bylo vyrobeno z hroznů nejmladších vinic “La Veguilla” a “Valseca”, jejichž průměrné stáří je 25 let. Hrozny jsou odstopkovány, podrtí se a macerují 3-4 dny, přičemž fermentace nastupuje přirozenou cestou díky divokým kvasinkám. Fermentace potom probíhá dalších 10-12 dnů. Zraje v nerezových tancích a každé 3 měsíce se přečerpává. Neleží na barikovém sudu a není filtrované.

Barva: jasná, tóny granátového jablka, dobrá hloubka barvy
Aroma: ovocné aroma švestek, borůvek, červeného ovoce
Patro: plně ovocné, balsamikové tóny, svěží a příjemné k pití
Doporučená teplota podávání: 14-15°C

parker 90   timatkin 90

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Specifikace: suché
Typ vína: Joven
Ročník: 2019
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo (Tinto Fino)
Objem: 0,75 l

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 25 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz