OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Señorío de Peciña Crianza

Kód: PEC-CR
Značka: Peciña
460 Kč
Skladem

Chutné, hladké, vyvážené s příjemným tříslem a dlouhou dochutí. Asi nejlepší příklad vína tradičního stylu z oblasti Rioja, vyrobené metodou "trasiega".

 

hovězí masosalámkyzelenina, salátyvyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Señorío de Peciña Crianza

95% Tempranillo, 3% Graciano, 2% Garnacha
Alkohol: 13.5%

Hrozny pochází z kombinace 3 vinic “El Codo”, “El Llano” a “Finca Iscorta“, s průměrným stářím 40 let. Hrozny jsou odstopkovány, podrtí se a fermentuje se přirozenou cestou díky divokým kvasinkám v nerezových tancích. Zraje v amerických sudech po dobu 24 měsíců, a dle tradičního procesu “barrel to barrel” se alespoň 4x přečerpá. Poté zraje v lahvi min. 18 měsíců. Lahvuje se nefiltrované.

Barva: třešňově červená s lehce cihlovým ráfkem
Aroma: intenzivní aroma zralého ovoce, známky vanilky, spáleného dřeva a jamu
Patro: velice chutné, hladké, kořeněné, vyvážené s příjemným tříslem a dlouhou dochutí
Teplota podávání: 15-18°C

 

parker 92   timatkin 91   penin 89

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Crianza
Ročník: 2015
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

Vinařství Peciña a naše nabídka vín

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 25 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz