Degustační set Bodegas Hermanos Peciña
Kód: TB-PECSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Degustační set Bodegas Hermanos Peciña - Señorío de Peciña a Chobeo de Peciña
Selekce 6 vín z vinařství Peciña obsahuje:
Chobeo de Peciña Blanco barrique - Elegantní víno z hroznů odrůdy Viura, typické pro oblast Rioja. Kromě bílého ovoce můžeme v chuti najít tóny bylinek, smetany a lehké toastovinky.
Señorío de Peciña Joven - Mladé a ovocné víno typu Joven je základní z celého portfolia Señorío de Peciña. Zraje pouze v nerezových tancích a lehce se pije.
Señorío de Peciña Crianza - Chutné, hladké, vyvážené s příjemným tříslem a dlouhou dochutí. Asi nejlepší příklad vína tradičního stylu z oblasti Rioja, vyrobené metodou "trasiega".
Señorío de Peciña Reserva - Toto víno vás dostane svou plností, elegancí a sametovou, velmi dobře vyváženou, dlouhou dochutí. Jemné vanilkové aroma. Tóny kůže, tabáku a sušených květin.
Señorío de Peciña Gran Reserva - Jemné, intenzivní aroma zralého ovoce, karamelu a čokolády s klasickým buketem tabáku a kůže. Na patře kulaté třísloviny, vyvážené, dlouhé a sametově hladké.
Chobeo de Peciña Tinto de Autor - Autorské víno pocházející z vinic minimálně 50 let starých. Intenzivní aroma, toastové nuance, zralé ovoce, koření. Tělnaté, hladké, dobře strukturované.
Více informací o víně naleznete po kliknutí na název daného vína. Degustační set je balen do standardní kartonové krabice na 6 lahví.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Degustační sety |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Bílé, Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Joven, Crianza, Reserva, Gran Reserva, Vino de Autor |
Ročník: | 2021, 2020, 2017, 2014, 2011, 2009 |
Odrůda: | Garnacha, Graciano, Tempranillo, Viura (Macabeo) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud, Nerezový tank |
Vinařství Peciña a naše nabídka vín
Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví.
Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 30 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.
Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.