OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Cava SPUR Brut Reserva

Kód: RI-RE-SP
Tip
Značka: Giró Ribot
497 Kč
Skladem

Tato speciální suchá Cava byla vyrobena pouze za použití cukru, který se vyskytuje přirozeně v hroznech. Chuťově velmi připomíná styl Champagne.

 

rybyplody moředrůbežpředkrmy, tapasrýže

Detailní informace

Detailní popis produktu

Giró Ribot - SPUR Reserva Brut

50% Xarel·lo; 30% Chardonnay; 20% Parellada
Alkohol: 12 % obj.
Cukr: 6 g/l
Kyseliny: 4 g/l
Zrání na lahvi: 24 měsíců

Pochází z ručně sbíraných hroznů z vinic 20 - 30 let starých. Tato cava je vyrobena pouze za použití cukru který se vyskytuje přirozeně v hroznech.  Světlá barva se zelenými odlesky, velmi jemné a dlouhotrvající perlení. Na nose intenzivní ovocné aroma hroznů při sběru, tropické ovoce a sladké pečivo. V ústech delikátní, máslová chuť plného charakteru. Skvěle vybalancovaný poměr cukr-kyselina.

CAVA je španělské šumivé víno vyráběné tradiční metodou druhotného kvašení Champenoise. Cavu lze vyrábět pouze v oblastech s ochrannou známkou původu DO Cava.

penin 89

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivé víno
Region, země: Penedés (ESP)
Druh: Cava
Obsah cukru: Brut
Typ vína: Reserva
Odrůda: Chardonnay, Parellada, Xarel·lo
Objem: 0,75 l
Zrání: Metoda Champenoise

Vinařství Giró Ribot a naše nabídka vín

giro-ribot

Giró Ribot je 100% rodinná firma a výrobce šumivých vín v regionu DO Cava. Vinařství se nachází v Santa Fe del Penedés, v srdci Penedés a Cava Regionu, nedaleko Barcelony.

Celá DO Penedés se nachází v oblasti DO Cava, která se rozprostírá na ploše kolem 33000 hektarů. Zeměpisná oblast Penedés má typické středomořské klima s mírnými zimami, středními léty a ročními srážkami mezi 500 a 600 mm. V letním období převažuje přísun vánku od moře, umožňující optimální větrání v našich vinicích. Půdy v této oblasti poskytují výborné podmínky pro pěstování hroznů. Hlinité půdy, jílové vápence umožňují správné odvodnění a jsou schopny pojmout dostatečné množství vody.

Giró Ribot

Rodina Giró Ribot je úzce spjata s regionem Penedés, protože už předchozí generace se věnovali zejména výrobou likérů a destilátů. Giró Ribot si klade za cíl dosažení vysoké kvality výrobků díky neustálému zlepšování a pečlivé výrobě. Jejich hledání nejvyšší kvality spolu se silnou angažovaností v rodině dává jejich výrobkům osobitost. Paul Cheneau Cavas vyrábí hlavně z původních odrůd (Macabeo, Xarel.lo, Parellada) a Trepat spolu s Pinot Noir Rose Cavas, všechny pocházejí z vinic v okolí nemovitosti. Giró Ribot vlastní 100 hektarů vinic, z nichž přibližně 40 ha. nejvhodnějších parcel je určeno pro výrobu Cavas Paul Cheneau.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI PENEDÉS

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz