Más de Leda
Kód: LE-MDLSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Bodegas LEDA - Más de Leda
100% Tempranillo
Alc.: 14,5 % obj.
Je vyrobeno z vybraných vinic odrůdy hroznů Tempranillo s nízkým výnosem, starých více než 60 let na půdách různých textur. Jedná se o „multiterroir“, víno charakterizuje hlavně svůj původ v okolí zejména Toro, Cigales, Valtiendas a Tudela de Duero. Snaží se autenticky vyjádřit všestrannost odrůdy Tempranillo v různých oblastech kolem řeky Duero. Strávilo 14 měsíců v dubových sudech (80% francouzské, 20% americké).
Expresivní a velmi aromatické na nose, s bohatou vůní červeného ovoce, tóny lékořice, koření a jemné spáleninky. Svěží, jemně ovocné a velmi vyrovnané v ústech, kulaté s příjemnými tříslovinami a koncem, který vybízí k dalšímu pití.
Hodí se například ke grilovanému masu (vepřovému i hovězímu) či pečené zelenině.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Region, země: | Castilla y León (ESP) |
Druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
Typ vína: | Crianza |
Ročník: | 2018 |
Odrůda: | Tempranillo |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Barikový sud |
Vinařství Leda a naše nabídka vín
Bodegas Leda projekt byl založen v roce 1998 a mezi jeho tvůrci jsou dva synové slavného vinaře Mariano Garcia, Alberto Garcia a Eduardo Garcia a Cesar Munoz, mladý vinař a přítel Eduarda.
Vinařství se nachází ve staré části města obce Tudela de Duero, ve starém městě z osmnáctého století, v kompletně zrekonstruovaných prostorách. Pracovní filozofie vinařství je založeno na šetrném přístupu k životnímu prostředí a vysoké kvalitě vína.
Protože vinařství nemá žádné vlastní vinice, má Leda vybraných 40 farem, se kterými má vinařství dlouhodobé smlouvy, které zavazují vinaře ke snaze vyrábět hrozny vysoké kvality. Všechny farmy se nacházejí na svazích s chudými půdami.
Vinařství má schopnost produkovat víno z 50.000 kg hroznů s využitím gravitace v celém procesu výroby vína. Mají vinice a sklepy v podzemí, kde se víno vyrábělo již v minulosti. Tato vína mají díky minimální manipulaci projevit maximální charakter z nejlepších surovin. Další vybavení zahrnuje přebírání hroznů na vstupu. Zrání probíhá v 155 francouzských dubových sudech (Allier, Nevers a Joupillers) a z toho v 5% Amerických.
Filosofie spočívá v ruční výrobě vín, odrážejících vlastnosti půdy a révy, ze které vznikla. Vinařství Leda využívá nejen své vlastní vinice, ale i vinice dalších pěstitelů Kastilie a León, jejichž malé vinice poskytují bohatý výběr hroznů. Každoroční sledování, kontroly a pečlivý výběr je důsledně dodržován a dává možnost vzniku jedinečných produktů.
Podzim je ten pravý čas pro sklizeň hroznů Leda. Nejlepší hrozny jsou ručně sbírány, poté uspořádány do malých boxů, ve kterých opouští vinici tak, aby měly dostatek prostoru a neponičily se. Každý pozemek má jinou dobu zrání, která závisí na poloze, podnebí, půdě, nadmořské výšce a dalších faktorech. Sklizeň trvá obvykle měsíc, začíná vinicemi Toro na západě a končí na východě Ribera del Duero. Období sklizně je pro vinaře nejvíce emocionální a romantické období během celého procesu tradiční výroby dobrého vína.
Vinařství vyrábí špičková vína: 'Leda Viñas Viejas' a 'Más de Leda'.
→ PŘEJÍT DO OBLASTI CASTILLA Y LÉON