PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Leda Viñas Viejas

Kód: LE-VV
Značka: Leda
1 092 Kč
Skladem

Unikátní víno pocházející z "multiterroir" = z různých parcel údolí řeky Douro z vinic starých 70 až 100 let. Zrálo minimálně 18 měsíců na francouzských a amerických barikových sudech.

 

hovězí mao

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas LEDA - Viñas Viejas

100% Tempranillo
Alc.: 15 %

Vyrobeno ze směsi hroznů z různých parcel údolí Douro z vinic starých 70 až 100 let s nízkým výnosem – 2500 kg hroznů na hektar. Zraje 18-24 měsíců na dubových sudech (90% francouzské, 10% americké). Vyrábí se omezeně, maximálně 7 000 lahví za rok.

Tmavě třešňově červená barva se světlejším okrajem v barvě granátového jablka. Vůně je hluboká a komplexní, s tóny lesních plodů, balsamica a koření. Víno je silné na patře, krémové s jemnými taniny, má pevnou strukturu tříslovin a dlouhý, elegantní závěr.

Hodí se například k pečenému a dušenému červenému masu. Leda doporučuje dekantovat k dosažení dokonalého výsledku a podávat při teplotě okolo 17°C.

 

penin 92   decanter gold - 80

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Castilla y León (ESP)
Specifikace: zrálo na bariku, suché
Typ vína: Reserva
Ročník: 2017
Odrůda: Tempranillo (Tinto Fino)
Objem: 0,75 l

bodegas-leda

Bodegas Leda projekt byl založen v roce 1998 a mezi jeho tvůrci jsou dva synové slavného vinaře Mariano Garcia, Alberto Garcia a Eduardo Garcia a Cesar Munoz, mladý vinař a přítel Eduarda.

Vinařství se nachází ve staré části města obce Tudela de Duero, ve starém městě z osmnáctého století, v kompletně zrekonstruovaných prostorách. Pracovní filozofie vinařství je založeno na šetrném přístupu k životnímu prostředí a vysoké kvalitě vína.

Protože vinařství nemá žádné vlastní vinice, má Leda vybraných 40 farem, se kterými má vinařství dlouhodobé smlouvy, které zavázají vinaře ke snaze vzrábět hrozny vysoké kvality. Všechny farmy se nacházejí na svazích s chudými půdami.

Leda

Vinařství má schopnost produkovat víno z 50.000 kg hroznů s využitím gravitace v celém procesu výroby vína. Mají vinice a sklepy v podzemí, kde se víno vyrábělo již v minulosti. Tato vína mají díky minimální manipulaci projevit maximální charakter z nejlepších surovin. Další vybavení zahrnuje přebírání hroznů na vstupu. Zrání probíhá v 155 francouzských dubových sudech (Allier, Nevers a Joupillers) a z toho v 5% Amerických.

Filosofie spočívá v ruční výrobě vín, odrážejících vlastnosti půdy a révy, ze které vznikla. Vinařství Leda využívá nejen své vlastní vinice, ale i vinice dalších pěstitelů Kastilie a León, jejichž malé vinice poskytují bohatý výběr hroznů. Každoroční sledování, kontroly a pečlivý výběr je důsledně dodržován a dává možnost vzniku jedinečných produktů.

Podzim je ten pravý čas pro sklizeň hroznů Leda. Nejlepší hrozny jsou ručně sbírány, poté uspořádány do malých boxů, ve kterých opouští vinici tak, aby měly dostatek prostoru a neponičily se. Každý pozemek má jinou dobu zrání, která závisí na poloze, podnebí, půdě, nadmořské výšce a dalších faktorech. Sklizeň trvá obvykle měsíc, začíná vinicemi Toro na západě a končí na východě Ribera del Duero. Období sklizně je pro vinaře nejvíce emocionální a romantické období během celého procesu tradiční výroby dobrého vína.

Vinařství vyrábí dvě špičková vína: 'Leda Viñas Viejas' a 'Más de Leda'.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI CASTILLA Y LÉON

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz