PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ 10:00 - 16:00

Señorío de Peciña Gran Reserva Magnum Archivo

Kód: PEC-GR-MGN-A
Značka: Peciña
2 816 Kč
Skladem

Sběratelský kousek pro všechny milovníky tradičních vín z oblasti Rioja. Vyrábí se pouze ve výjimečných ročnících, jako byl například rok 2001.

 

hovězí masojehněčí maso_1dezertyvyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Señorío de Peciña Gran Reserva v dárkové krabici

95% Tempranillo, 5% Graciano a 2% Garnacha
Alkohol: 13.5%

Toto víno je dělané hroznů z nejstarších vinic, které produkují velmi malé, avšak vysoce koncentrované bobule a také mají velmi nízký výnos a neobyčejnou kvalitu. Víno Gran reserva se vyrábí pouze ve výjimečných ročnících. Hrozny se sbírají v polovině října. Víno podstupuje citlivou maceraci při kontrolované teplotě 26 - 27° C po dobu 12 dní. Bylo stařeno v amerických sudech po dobu 48 měsíců, během této doby bylo 8x přečerpáváno pomocí tradiční gravitační metody (trasiega) aby se zajistila přirozená sedimentace kalů bez pozdější potřeby čištění a filtrace. Poté zrálo v lahvi po dobu 36 měsíců, aby bylo správně vyvážené před vstupem na trh. Vyrábí se pouze ve výjimečných ročnících, jako byl například rok 2001. 

Barva: hluboká, rubínově červená s oranžovým ráfkem
Aroma: jemné, intenzivní aroma zralého ovoce, karamelu a čokolády s klasickým buketem tabáku a kůže
Patro: na patře kulaté třísloviny, vyvážené, dlouhé a sametově hladké

Teplota podávání: 18-19°C

parker 91   penin 90

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Gran Reserva
Ročník: 2001
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo
Objem: 1,5 l
Zrání: Barikový sud

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 25 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení