OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Hop Hop

Kód: GRI-HOP
Novinka
786 Kč
Skladem

Toto cuvée 2 odrůd je velmi osobité, vyvážené a velmi dobře strukturované. Zraje 13 měsíců na bariku. Lahodné a velmi lehce pitelné víno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

El Grillo y La Luna - Hop Hop

50% Garnacha + 50% Syrah
Alc.: 14,5 % obj.

Toto víno složené ze 2 odrůd (Garnacha+Syrah) se vyznačuje osobitostí a výraznou strukturou na patře, se sametově hladkými tříslovinami. Charakterizuje ho zralé červené ovoce, balzamické tóny a dokonalá vyváženost. Lahodné a velmi lehce pitelné víno.

Ruční sklizeň hroznů do malých, 12 kg boxů. Jakmile dorazí do vinařství, zchladí se na teplotu 4 °C. Hrozny se odstopkují a poté podléhají procesu dvojitého ručního třídění, aby se odstranily veškeré stopky a suché nebo nedozrálé bobule. Hrozny se poté přemístí do 40hl fermentačních nádob z francouzského dubu a započne studená macerace při teplotě 10 °C po dobu 10 dnů, aby se z hroznů extrahovala barva a aromatické složky. Během procesu fermentace slupky ručně stahují dolů („tzv. pigeage - stláčení matolin“), aby se zajistila jemná extrakce taninů. Jakmile skončí proces fermentace, víno se nechá na kontaktu s matolinami dalších 30 dní, aby se dosáhlo zakulacené, jemné chuti právě díky kontaktu se slupkami, dužinou a také doteku dřeva samotného. Malolaktická fermentace se provádí v 225l barikových sudech z francouzského dubu. Během prvních 5 měsíců se každý sud 2x týdně otáčí, aby se zajistil pohyb kalů a následně se pak docílilo jemnějšího a kulatějšího pocitu na patře. Dále se nechá víno odpočívat, aby se kaly postupně usadily na dně a víno se přirozeně vyčistilo pomocí této gravitační metody. Víno takto zraje dalších 13 měsíců při teplotě 16 °C a až poté je nalahvováno.

Silná, třešňově červená barva. Na nose intenzivní aroma zralého, červeného ovoce a teplé tóny dřeva díky zrání barikovém na sudu. V ústech je to víno plné struktury, velmi expresivní, se sametovými tříslovinami a velkou osobností. Dlouhý, perzistentní konec.

Hodí se k hovězímu masu, jehněčí pečeni, zvěřině či těstovinám s výraznější omáčkou.

penin 91   james suckling 90

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Somontano (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Vino de Autor
Ročník: 2021
Odrůda: Garnacha, Syrah
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

Vinařství El Grillo y La Luna a naše nabídka vín

grillo logo

El Grillo y La Luna ("Cvrček a měsíc") je rodinná firma, která se zrodila v městečku Barbastro v roce 2007 s jediným cílem, vytvářet vína s duší a jedinečným charakterem. S 53 hektary vlastních vinic a roční produkcí do 250 tis. lahví je to jedno z nejmenších vinařství v Somontano DO. Veškerou úrodu sklízí a selektují ručně. Termín sklizně nestanovují předpisy, ale určí se tak, že se vyjede do vinic a ochutnají se hrozny. „S láskou, klidem a odhodláním tak získáváme vína s tělem, svěžestí a rovnováhou. Výjimečná vína, ve kterých terroir a odrůda hroznů dosahují svého nejlepšího výrazu.“

 Grillo galerie

„Trpělivost“ je synonymem tohoto vinařství, dlouho čekají na optimální zralost každé odrůdy na každém pozemku. Věří, že dobré víno začíná ve vinicích, proto vyrábí všechna vína neuspěchaně, s maximálním respektem ke specifikům každého ročníku. Vína se do prodeje uvolňují až ve chvíli, kdy jsou skutečně hotová a připravená k pití. Je to tedy nepochybně jejich zrání, co odlišuje vína Grillo od ostatních z oblasti DO Somontano („Somontano“=pod horami).

Víno Grillo (červená lahev se cvrčkem) vyhrálo ocenění „Nejlepší design lahve“ na mezinárodní soutěži Wine & Spirit Competition – IWSC: Wine Artwork & Bottle Design.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI SOMONTANO

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz