POZOR 28.9. - 2.10. ZAVŘENO!

Gran Chobeo de Peciña

Kód: PEC-CHO-GR
Značka: Peciña
1 491 Kč
Skladem

Velké víno se středním tělem, silné, ovocné doprovázené vyváženou kyselinkou, dlouhá dochuť. Autorské víno limitované edice 1250 lahví.

 

jehněčí maso_1sýry s bílou plísní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Gran Chobeo de Peciña

100% Tempranillo
Alkohol: 13.5%

Vyrobeno s maximální péčí z hroznů Tempranillo z vinice Finca Iscorta a vyrábí se v limitované edici 1250 lahví. Ruční sběr hroznů, transport do vinařství v malých 15 kg boxech a důkladná selekce hroznů na třídícím stole zajišťuje prémiovou kvalitu vína hned od vstupní suroviny. Po selekci následuje studená pre-macerace, aby bylo dosaženo ještě více strukturovaného a komplexního vína.
Alkoholická fermetace probíhá při kontrolované teplotě alespoň 15 dní a výsledné víno putuje do nových amerických sudů středního vypálení, kde dochází k malolaktické fermentaci. Poté bylo víno stařeno 10 měsíců v nových amerických sudech, během této doby bylo 3x přečerpáváno pomocí tradiční gravitační metody (trasiega) aby se zajistila přirozená sedimentace kalů bez pozdější potřeby čištění a filtrace a také byl ve víně zachován charakter terroir Sonsierra.

Barva: hluboce červeně třešňová, s purpurovým ráfkem
Aroma: primární aroma čerstvého ovoce s bylinkovým dotekem
Patro: střední tělo, silné, ovocné doprovázené vyváženou kyselinkou, dlouhá dochuť
Teplota podávání: 18-19°C, vhodné k dekantaci

penin 90   timatkin 94

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Vino de Autor
Ročník: 2010
Odrůda: Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

Vinařství Peciña a naše nabídka vín

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 25 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz