PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ 10:00 - 16:00

Gran Chobeo de Peciña

Kód: PEC-CHO-GR
Značka: Peciña
1 491 Kč
Skladem

Velké víno se středním tělem, silné, ovocné doprovázené vyváženou kyselinkou, dlouhá dochuť. Autorské víno limitované edice 1250 lahví.

 

jehněčí maso_1sýry s bílou plísní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciña - Gran Chobeo de Peciña

100% Tempranillo
Alkohol: 13.5%

Vyrobeno s maximální péčí z hroznů Tempranillo z vinice Finca Iscorta a vyrábí se v limitované edici 1250 lahví. Ruční sběr hroznů, transport do vinařství v malých 15 kg boxech a důkladná selekce hroznů na třídícím stole zajišťuje prémiovou kvalitu vína hned od vstupní suroviny. Po selekci následuje studená pre-macerace, aby bylo dosaženo ještě více strukturovaného a komplexního vína.
Alkoholická fermetace probíhá při kontrolované teplotě alespoň 15 dní a výsledné víno putuje do nových amerických sudů středního vypálení, kde dochází k malolaktické fermentaci. Poté bylo víno stařeno 10 měsíců v nových amerických sudech, během této doby bylo 3x přečerpáváno pomocí tradiční gravitační metody (trasiega) aby se zajistila přirozená sedimentace kalů bez pozdější potřeby čištění a filtrace a také byl ve víně zachován charakter terroir Sonsierra.

Barva: hluboce červeně třešňová, s purpurovým ráfkem
Aroma: primární aroma čerstvého ovoce s bylinkovým dotekem
Patro: střední tělo, silné, ovocné doprovázené vyváženou kyselinkou, dlouhá dochuť
Teplota podávání: 18-19°C, vhodné k dekantaci

penin 90   timatkin 94

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Vino de Autor
Ročník: 2010
Odrůda: Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 25 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení