Kozí sýr mladý (Queso de Cabra) výseč
Kód: COR-KOZ-VSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Corcuera - Queso de Cabra - Kozí sýr mladý
Váha: 300 g
Mladý kozí sýr jemné, pružné struktury, bez kůrky. Svěží v chuti avšak díky 20 dennímu staření je již vhodný ke krájení na plátky, aniž by se drobil. Hodí se také na nastrouhání a zapékání. Perfektně doplní listové saláty. Skvěle se kombinuje s tradičním španělským kdoulovým želé (membrillo) a praženými oříšky či semínky.
Skladování: doporučujeme skladovat v ledničce v potravinářském papíru, lehce prodyšné krabičce nebo voskovaném ubrousku. Nikdy nesladujte v mikrotenovém sáčku.
Složení: pasterizované kozí mléko, sůl, sýrařské kultury, syřidla. Bez konzervantů!
*Může se stát, že se na sýru z důvodu přírodního složení bez konzervantů objeví plíseň (Penicillium roqueforti), tuto část stačí pouze odkrojit, není závadou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělské kozí sýry |
---|---|
Země původu, region: | Španělsko, Castilla La Mancha |
Hmotnost: | 300 g |
Počet ks v balení: | 12 ks |
Sýrárna Corcuera Quesos a naše nabídka sýrů
Corcuera Quesos je menší rodinný podnik který se specializuje na výrobu tradičních sýrů z oblasti La Mancha.
Sýr Manchego, vyráběný v oblasti La Mancha je jedním z nejznámějších sýrů ve Španělsku, nese ochrannou známkou DO (Denominación de Origen) a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu. Vyrábí se z plnotučného ovčího mléka domácího plemene Manchego.
V nabídce taky naleznete měkký sýr s bílou plísní vyrobený z kozího mléka, speciálního plemene koz. Pochází přímo z oblasti kolem Toleda, Castilla - La Mancha. Jeho proces výroby a následné staření mu dodává příjemnou chuť, výrazné aroma a jedinečnou strukturu.
Dále si můžete pochutnat na sýrech ze směsi mlék, tedy kravského, ovčího a kozího.