PRODEJNA OTEVŘENA PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Emilio Moro

Kód: MOR-MOR
Značka: Emilio Moro
647 Kč
Skladem

Toto víno je typickým zástupcem vyjadřujícím styl červených vín v Ribera del Duero. Zrálo 12 měsíců v barikových sudech. V ústech je ovocné, sametové s elegantními taniny a dlouhou dochutí. Má velký potenciál pro zrání na lahvi.

 

jehněčí maso_1hovězí maojamon1

Detailní informace

Detailní popis produktu

Emilio Moro

100% Tinto Fino

Je vyrobeno z pečlivého výběru hroznů z vinic v rozmezí 15-25 let starých. Alkoholové kvašení probíhá v 250 hektolitrových nádržích z nerezové oceli a je v kontaktu se slupkami po 28 dní. Malolaktické kvašení probíhá po dobu 15 dní ve stejných nádržích. Poté jde 50% vína do amerických sudů a 50% do francouzských sudů na dobu 12 měsíců.

Hluboká třešňová barva s temnými fialovými záblesky. Vůně je vysoce elegantní a vykazuje intenzivní aroma zralého černého ovoce dohromady s balsamicem, dále zde najdeme ořechový nádech s vanilkou a lékořicí. V ústech je kouzelně sametové se sladkými náznaky, elegantními taniny a poté následuje velmi dlouhá dochuť. Toto víno je typickým zástupcem vyjadřujícím styl červených vín v Ribera del Duero. Má velký potenciál a pár let zrání na lahvi mu jedině prospěje. 

Hodí se k hovězímu masu a tradičnímu místnímu pokrmu, kterým je mléčné jehně pečené v peci. Doporučujeme podávat při teplotě 14 - 16 °C.

parker 91   penin 92   suckling 92

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Ribera del Duero (ESP)
Specifikace: zrálo na bariku, suché
Typ vína: Crianza
Ročník: 2017
Odrůda: Tempranillo (Tinto Fino)
Objem: 0,75 l

emilio-moro

Zakladatel a vizionář Emilio Moro se narodil roku 1932. Událost, která stála na počátku vinohradnické odysey rodiny Morových. V tomto roce byla také zasazena historická vinice Finca Resalso.

V průběhu let Emilio sbíral kvalitní štěpy vína – pouze takové, které za to opravdu stály, aby je poté mohl vysadit na nových vinicích. Tím vznikly jiné typy hroznů s osobností, kterou chtěl vpravit i do svých vín. V současné době je tato činnost známá jako „clonal selection“. José Moro, současný prezident Bodegas Emilio Moro, se rozhodl učinit další velký krok a tedy až roku 1987 uvedl na trh víno, kterému jeho otec a dědeček zasvětili celý život.

V roce 1989 se zrodila značka Emilio Moro a vína s tímto názvem na etiketě se přidala mezi sortiment vín s označením kvality původu Ribera del Duero D.O. Dodnes je tento „první“ ročník nejreprezentativnějším vínem vinařství.

Roku 1998 vzniká Malleolus a opouští se od značení vín dle kategorie Crianza, Reserva a Gran Reserva a to z důvodu, aby si každé z vín zachovalo svoji osobnost a charakter pod svojí vlastní značkou: Finca Resalso, Emilio Moro a Malleolus.

Emilio Moro

V Bodegas Emilio Moro je klíčová víra v práci. Tvoří jednotný tým - rodinu, která sdílí stejný sen již po 3 generace. José Moro je jasným příkladem, když vzpomíná na své dětství: ”..když to vnímáte od malička, tu péči, starost, oběť…máte hřejivý pocit hrdosti na vaši rodinu, který zůstane po celý život.“ Práce, oběť a pokora jsou základem snu, kterého se rodině Moro podařilo dosáhnout.

Vinařství se zavazuje kvalitě svých výrobních procesů, ochraně životního prostředí a pokroku směrem k budoucnosti. Musí být efektivní, ale zároveň musí být uctiví ke svému okolí. Nepochybují o tom, že kvalita vín Emilio Moro záleží právě na respektování země.

Emilio Moro je rodinné vinařství, které prosperuje již 3 generace. Vinice se nachází v oblasti Pasquera de Duero, vesnici s obrovskou vinařskou tradicí. V roce 1989 získává ocenění DO Nové vinařství slavnostně otevřené roku 2000 se rozkládá na ploše 3.500 m2, je dokonale vybavené a nabízí nové služby jako například prohlídky pro návštěvníky i s průvodcem. Vzniká možnost prodeje produktů přímo ve vinařství a návštěva vlastní restaurace.

Vinice se rozkládají ve výšce 750 až 1000 m nad mořem, což jim dává výrazný charakter a temperament. Dále to je složení půdy (hlína a jíl) spolu s klimatem, které umožňují vznik jedinečných rostlin a ovoce. Tato síla se přenáší přes pěstovaní, výrobu, zrání až po udržování v lahvi. Možná to je důvod, proč jsou vína Emilio Moro taková, jaká jsou – s vlastní osobností a duší.

Vinařství v současné době obhospodařuje vinné révy pěstované jak v Pasquera de Duero, tak v dalších oblastech provincie Burgos jako jsou Nava a Valdezate, v srdci Ribera del Duero. V oblasti jsou suchá léta a dlouhé tvrdé zimy. Všechny hrozny tohoto vinařství byly roubovány a vysázeny s odrůdou Tinto Fino, vynikajícím klonem hroznů Tempranillo. Robustní a hutný styl Morových vín Malleolus a jejich zřetelné minerální tóny nastavily v západní části Ribera del Duero měřítko. Kvalita jejich vín neustále stoupá. Vinařství obhospodařuje 60 ha vinic a roční produkce je 425.000 lahví prvotřídních vín. Emilio Moro je otcem nového klonu Tinto Fino, jehož bobule jsou menší velikosti. To je důvod, proč Morova vína mají intenzivní barvu, neboť rmut má daleko více slupek, než je běžné. V Ribera del Duero se obvykle sklízí maximálně 7 tun vína z jednoho hektaru, Moro však sklízí pouze 3-4 tuny na hektar. Nejstarší vinohrady jsou 88 let staré. Macerace vín probíhá 20-30 dní v závislosti na kvalitě hroznů a zvláštností je používání sudů barrique v objemu 500 l, ve složení 80% francouzský a 20% americký dub. Nutno zmínit, že nadace Emilio Moro si dala za cíl též pomoc při získávání pitné vody v Africe.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIBERA DEL DUERO

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz