OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Señorío de Peciña Crianza Magnum

Kód: PEC-CR-MGN
Značka: Peciña
930 Kč
Skladem

Je vyrobeno náročnou metodou přečerpávání "trasiega", díky které dosahuje vysoké kvality. Díky ležení na lahvi Magnum víno získává příjemně nazrálé tóny.

 

hovězí masosalámkyzelenina, salátyvyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bodegas Peciňa - Señorío de Peciña Crianza Magnum 1,5 l

95% Tempranillo, 3% Graciano, 2% Garnacha
Alkohol: 13.5% obj.

Hrozny pochází z kombinace 3 vinic “El Codo”, “El Llano” a “Finca Iscorta“, s průměrným stářím 40 let. Hrozny jsou odstopkovány, podrtí se a fermentuje se přirozenou cestou díky divokým kvasinkám v nerezových tancích. Zraje v amerických sudech po dobu 24 měsíců, a dle tradičního procesu “barrel to barrel” se alespoň 4x přečerpá. Poté zraje v lahvi min. 18 měsíců. Lahvuje se nefiltrované.

Barva: třešňově červená s lehce cihlovým ráfkem
Aroma: intenzivní aroma zralého ovoce, známky vanilky, spáleného dřeva a jamu
Patro: velice chutné, hladké, kořeněné, vyvážené s příjemným tříslem a dlouhou dochutí
Teplota podávání: 15-18°C

Díky ležení na lahvi Magnum víno získává příjemně nazrálé tóny.

 

parker 91   timatkin 90   penin 89

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Rioja (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Crianza
Ročník: 2014
Odrůda: Garnacha, Graciano, Tempranillo
Objem: 1,5 l
Zrání: Barikový sud

Vinařství Peciña a naše nabídka vín

bodegas-hermanos-pecina

Bodegas Hermanos Peciña založil v roce 1992 Pedro Peciña Crespo, spolu se svými třemi dětmi, z malého výrobního vinařství. V roce 1997 byl slavnostně otevřen nový závod, který již začal vyrábět vína Crianza, Reserva a Gran Reserva. Zkušenosti, které v minulosti Pedro nabyl při zpracování hroznů a výrobě vína, mu umožnily realizovat projekt, který pod jeho dozorem řídí jeho děti a zeť. Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic, výrobní kapacitu na zpracování 1.000.000 kilogramů hroznů, 3500 dubových sudů umístněných ve dvou podzemních halách a podzemní prostor na stárnutí 500 000 lahví. 

Pecina

Vinohrady
Vinařství má 50 hektarů vlastních vinic v San Vicente de la Sonsierra a okolí. Vinice, všechny starší než 30 let, se nacházejí do 10 km od bodegy, což umožňuje dopravit hrozny ke zpracování ve velmi krátké době a tím předcházet oxidaci a případnému předčasnému kvašení. Ve všech vinicích jsou hlavy odrůdy Graciano, která pomáhá získat vína s vyšší koncentrací barvy. Tyto hlavy jsou rozptýleny mezi keři Tempranillo, proto všechny vína mají 2% odrůdy Graciano.

Tradiční výroba
Všechna vína jsou vyráběna pod pečlivým dohledem, od příjmu hroznů až do expedice. Heslo při výrobě vína je: 'čistota, kontrola a pořádek', Sklizeň je selektivní podle vinic a odrůd. Hrozny se po příchodu ke zpracování nejprve odstopkují, poté se přečerpají do cisteren, kde začíná spontánní alkoholové kvašení, vyvolané vlastními kvasinkami hroznů a bez přídavku ušlechtilých kvasinek. Tím se zdůrazní charakter terroir, což dělá vína jedinečná a současně umožňuje, že každý ročník je velmi podobný tomu předchozímu. Poté probíhá druhá malolaktická fermentace po dobu 2 měsíců. Po sedimentaci kalů se víno stočí a přečerpá do dubových sudů, kde začíná proces stárnutí vína s pravidelným přečerpáváním metodou Trasiega.

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIOJA

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz