OTEVŘENO PO - PÁ, 10:00 - 16:00

Pago de las Sabinas

Kód: ZIF-SAB
Novinka
Značka: Zifar
1 415 Kč
Skladem

Autorské víno Pago de las Sabinas se vyrábí pouze v limitovaném množství. Elegantní Tempranillo s jemnými dotyky koření a sametovou dochutí.

 

hovězí masozvěřinajehněčí maso_1vepřové

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zifar - Pago de las Sabinas

100% Tempranillo
Alc.: 15 % obj.

Víno Pago de las Sabinas pochází ze speciálního místa, kde nad vinicí bdí stromy Sabina (jalovec chvojka). Díky své vysoké nadmořské výšce, půdnímu typu a maximálnímu respektu hroznům Tempranillo vzniká jedinečné, zářivé víno v limitované edici asi 2700 lahví.  

Vinice Quintanilla de Arriba leží ve vysoké nadmořské výšce 910 m. Hrozny se sklízí ručně do malých, 10 kg boxů. Hrozny dvakrát prošly selekcí na třídícím stole, byly 100% odstopkované a 40 % lehce rozdrcených. Předfermentační macerace probíhá v chlazené komoře při 5 °C po dobu 24 h. Další proces výroby probíhá v dřevěných sudech, s velmi krátkým procesem „bazuqueo“ (rozbíjení matolinového klobouku). Alkoholové kvašení probíhá za pomocí vlastních kvasinek po dobu asi 19 dnů. Malolaktická fermentace probíhá v 500 l barikových sudech. Víno poté zraje po dobu 17 měsíců v nových barikových sudech z francouzského dubu.

Jasná, třešňově červená barva. Ve vůni vyniká červené ovoce, jahody a rybíz a v pozadí se objevuje lékořice, tóny dřeva, skořice a koření. V ústech svěží, s charakteristikou terroir a jeho vysoké nadmořské výšky. Elegantní, hluboké s jemnými dotyky koření. Dlouhá, sametově hladká dochuť.

Skvělý společník červeného masa, zvěřiny, jehněčí či selečí pečeně. Doporučujeme podávat při teplotě okolo 16 °C.

 

penin 92   suckling 92   parker 92   timatkin 92   decanter silver - 80

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Region, země: Ribera del Duero (ESP)
Druh: Červené
Obsah cukru: Suché
Typ vína: Vino de Autor
Ročník: 2018
Odrůda: Tempranillo
Objem: 0,75 l
Zrání: Barikový sud

Vinařství Zifar a netradiční vína z Ribera del Duero

logo zifar

Vinařství se nachází ve městě Peñafiel, v jedné z nejreprezentativnějších budov z roku 1914 v mudejárském stylu. Ambiciózní projekt začal v roce 2002 s cílem vyrábět vína nejvyšší kvality v srdci Ribera del Duero. Výrobní hala je vybavena moderním zařízením a kapacitou pro zpracování 120 000 kg hroznů. V roce 2014 vinařství získala rodila Alejandro Gómez Sigala, se záměrem vytvářet elegantní a inovativní vína, která nebudou mít v Ribera del Duero konkurenci. A to se také podařilo, hned po prvním napití zjistíte, že vína Zifar, na rozdíl od jiných typických vín z Ribera del Duero, jsou nebývale hladká a elegantní s jemným, sametovým tříslem.

Bodegas Zifar

Pod budovou vinařství se nachází podzemní sklep, jehož unikátní vlastností je dosažní stálé ideální teploty a vlhkosti. Zde odpočívá více než 500 francouzských dubových bariků z různých bednářství, o různých objemech, používaných podle účelu zrání každého vína.

Vinařství Zifar vděčí za svůj název prvnímu dochovanému, španělsky psanému rytířskému románu z doby kolem roku 1300. Jedná se o příběh dobrého rytíře (=Caballero) s velkou smůlou, který zažil stovky dobrodružství, než se mu podařilo stát se králem, a navázat tak na tradici jeho předků. Toto dílo je velmi cenné, od 14. století se předávalo z ruky do ruky, než se usadilo v knihovně Jindřicha IV. Kastilského, a později do francouzské Bibliotheque Nationale, kde je dodnes. Ve vinařství se můžete pokochat jeho přesnou replikou.

V Bodegas Zifar pěstují hrozny na vlastních vinicích v Pesquera del Duero a Quintanilla de Arriba. Díky místní půdě mají hrozny dobrou kyselinku, která poskytuje ovoce a tělo výsledným mladým, i stařeným vínům. Některé parcely jsou až 100 let staré.

Celou sklizeň provází pečlivá ruční selekce hroznů již ve vinici. Tato péče umožňuje důslednou kontrolu bobulí, které se po malých dávkách převáží do vinařství, kde probíhá další kontrola na třídícím stole. Víno se přemístí do depozitů dle jednotlivých pozemků. Poté probíhá předfermentační macerace, následuje alkoholická fermentace a malolaktické kvašení. Víno poté zraje dle typu ve francouzských barikových sudech různých velikostí a stupňů vypálení.

„…Vlastní vinice na speciálních půdách, maximální péče o hrozny a silný závazek vůči lidem ve vinařství – výsledkem toho všeho je více než 100 000 lahví jedinečného červeného vína ročně...“

 


 

→ PŘEJÍT DO OBLASTI RIBERA DEL DUERO

 


 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz