Španělské
-
Rioja
-
Ribera del Duero
-
Priorat
-
Navarra
-
Penedés
-
Rías Baixas
-
Rueda
-
Jumilla
-
Bierzo
-
Castilla y León
-
Castilla La Mancha
-
Ribera del Guadiana
-
Baskicko
-
Catalunya
-
Cigales
Nejprodávanější

Víno je dostatečně plné, svěží a vyvážené. V chuti převládá aroma zelených jablek a fenyklu. Univerzální víno které se hodí k široké škále lehkých pokrmů.

Velmi přátelské víno, které se jednoduše pije a je skvělým doplňkem středomořské stravy. V ústech je plné, kulaté se sladkým pocitem a sametovým koncem.

Speciální selekce hroznů z vinic starých minimálně 40 let. Typická chuť jablek a citrusů. Energické ovocné Verdejo, které vás dostane svojí svěžestí.

Jednoduché a příjemné na každodenní pití. Zakulacené tříslo a dobře vyvážená kyselinka. Styl vína se kterým se setkáte v každém dobrém tapas baru.

Šťavnaté, ovocné a energické růžové cuvée z odrůd Garnacha a Graciano. Velmi dobře se pije, je vhodné jako aperitiv, s rybou nebo rizotem.
Španělsko je 3. největším producentem vína na světě a historie jeho výroby sahá do dob starověkého Říma. Tato země je velmi rozmanitá co se týče odrůd, stylů vína a regionů. Pojďte s námi prozkoumat zásadní vinařské oblasti a pochopit, jakými víny jsou nejvíce proslavená.
Vína jako taková se dají (velmi zjednodušeně) kategorizovat dle doby, kterou stráví zráním na barikovém sudu:
Joven: Mladé víno, neleží na barikových sudech
Roble: Mladé víno, které již strávilo nějaký čas na barikovém sudu, ovšem ještě nesplňuje pravidla pro kategorii Crianza
Crianza: Bylo stařeno v barikovém sudu, obvykle 12 měsíců a poté ještě stejnou dobu na lahvi.
Reserva: Víno zůstává alespoň tři roky ve vinařství, z nichž zraje alespoň 12 měsíců v barikovém sudu, zbytek v lahvi.
Gran Reserva: vyrábí se pouze z výjimečných ročníků. Zůstává alespoň pět let ve vinařství, z toho alespoň 24 měsíců v sudu a zbytek v lahvi.
Vino de Autor: autorské víno, vinař není povinen dodržovat stanovené doby zrání daného vína.
Tato kategorizace se může v rozdílných regionech mírně lišit.