DORUČENÍ DO VÁNOC GARANTUJEME U OBJEDNÁVEK REALIZOVANÝCH (VČETNĚ PLATBY) DO 12. 12. 2021

Champagne

Nejprodávanější

4 položek celkem
charles ellner carte blanche
Novinka
790 Kč

Carte Blanche je klasickým příkladem stylu Ellner. Jemné a elegantní šampaňské, v ústech lahodné a velmi šťavnaté. Svěží a živé víno, poměr kvalita/cena je více jak příznivý.

CH-EL-CB
charles ellner grande reserve
Novinka
957 Kč

Toto Champagne je vyšší třídou v kategorii vín domu Charles Ellner, s dominantní odrůdou Chardonnay. Barva je světle zlatá, perlení jemné a dlouhotrvající. Aroma sušených...

CH-EL-GR
louis roederer
1 243 Kč

Charakteristický blend Premier Brut šampaňského domu Louis Roederer, je typickým příkladem krásně vyváženého Champagne, které si vychutnáte při jakékoliv příležitosti....

CH-LR-BR
louis roederer magnum
3 382 Kč

Louis Roederer Premier Brut ve velké lahvi Magnum 1,5 l a dárkové papírové krabici. Ideální dárek pro všechny milovníky Champagne.  

CH-LR-BR-MGN

První historická stopa (o níž však nemáme přímý důkaz) sahá do římského období. Až v V. století nacházíme legendu, která souvisí se svatým Remi a vínem. V průběhu středověku se již vína ze Champagne stávají součástí sortimentu francouzských vinných nápojů a posléze se jim za vlády Jindřicha IV. začíná v Paříži říkat šampaňské.

V XVII. století se na podnět spotřebitelů, kteří vyhledávají lehká a mírně zbarvená vína, šampaňské před ukončením první fermentace rychle stáčí ze sudů do lahví - právě proto, aby si uchovalo aroma a lehké zbarvení. Víno, které neprošlo úplnou fermentací, tudíž zůstává v láhvi přirozeně perlivé. Zároveň ten postup přináší výrobcům jisté problémy, a to kvůli zvýšenému počtu lahví, jež vybuchují a jejichž zátky pod tlakem vyskakují.
Právě koncem XVII. století přichází otec Pérignon, benediktýnský mnich z opatství Hautvillers se změnou, která umožní tyto problémy odstranit. Pérignon totiž vynalezne možnost spojování různých hroznů (čímž zvýší jakost vína), láhve nechá zesílit a začne používat korkové zátky, které přidržují konopné šňůrky.
Aby vylepšil konzervační vlastnosti, skladuje víno v křídových lomech s konstantní teplotou a vlhkostí a provádí řadu výzkumů s odebíráním pěny, aby dokázal vědeckým způsobem vysvětlit fenomén fermentace v láhvi.

Vinařská oblast, kde se vyrábí šampaňské, není oproti ostatním AOC ucelená (AOC - Appelation d´origine Controlée – národní režim, který je zárukou označení původu s kontrolou kvality).
Šampaňské vlastní známku AOC, ale toto označení se prakticky nikdy na etiketách láhví šampaňského neuvádí. Tato výjimka pramení ze skutečnosti, že oproti ostatním francouzským AOC, která produkují vína s kontrolovaným původem (AOC) i vína nezatříděná, produkuje oblast Champagne pouze šampaňské AOC.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz