Morava
Nejprodávanější
Plné ovocné víno s tóny černého rybízu, lesního ovoce a zavařenin. Hodí se k široké škále pokrmů, jako je hovězí maso, zvěřina, uzeniny a sýry.
JS-CS
JS-HIB
Toto suché víno leželo 12 měsíců na velkých dubových sudech. Výrazné tóny zahradního a tropického ovoce. V ústech plné, aromatické se svěží kyselinkou.
JS-CHAR
Nadchne vás plnou a hravou květinovou vůní. Chuť je sladce lahodná, s tóny medu, liči a pomeranče. Hodí se třeba k orientální kuchyni a dezertům.
JS-PAL
JS-RR
Chuť je svůdná a mladistvá. Plané broskve, limety a zelené jablko doplní šťavnatá dochuť. Vůně je bohatá, prolíná se v ní angrešt, hluchavka i zelené melouny.
JS-S
Vůně planých trnek s tóny ožehnutého dřeva a kandovaného ovoce přechází v elegantní chuť jahodové marmelády a široce strukturované třísloviny.
JS-RM
NEP-CH
NEP-RIE7
VV-RB
Typický Sauvignon se zcela jasnou odrůdovou aromatikou a patrem. Hodí se k běžnému pití, čerstvým sýrům či salátům.
VV-SVG
Cuvée odrůd Chardonnay, Sauvignon a Pinos Gris. Plné víno, harmonická kyselinka, velmi dobře zakomponovaný zbytkový cukr a dlouhá dochuť. Nefiltrováno.
DVO-AU
Základem tohoto vína je Merlot, podpořený dále strukturou Cabernet Sauvignonu a jemností a sametovostí Pinot Noir z jejich nejlepší vinice v trati Stará hora.
DVO-LR
Víno se svěží kyselinkou, výrazným ovocným charakterem a přes „nulový“ zbytek cukru velmi harmonické s jemnou vyzrálou kyselinkou. Nefiltrováno.
DVO-CH
Víno s vůní přezrálého černého rybízu, peckovitého ovoce a koření. Plná chuť s tóny sušených švestek, marmelády, skořice a sladkého dřeva. Nefiltrováno.
DVO-MER
Víno bylo vytvořeno postupem starým více jak 8 tisíc let – kvasilo a zrálo 11 měsíců v originální nádobě QVEVRI ze speciální hlíny z Gruzie.
DVO-TR
Vinařská oblast Morava má výborné předpoklady pro výrobu vína. Vznikají zde skvělá bílá vína se zajímavým spektrem vůní a kořenitosti doplňující minerálnost a látkovou plnost, kterou réva čerpá ze zdejších úrodných půd. Souhru vůní a chutí pak podtrhují svěží kyseliny. Stejně tak k Moravě odnepaměti patří červená vína. Jejich chuťový projev nikdy nepostrádal zemitou esenci doprovázenou ovocitým charakterem. Díky moderním technologickým postupům se moravská červená vína mění – jsou jemná a harmonická. Jihomoravská krajina a její unikátní přírodní podmínky vytvářejí základ pro jedinečný a přitom různorodý charakter zdejších vín.
Vinařská oblast Morava zahrnuje území od jižního cípu Moravy až po polohy rozkládající se na západ od Brna. Nachází se zde téměř 96 % ploch všech vinic registrovaných v České republice. Roční průměrná teplota je 9,42 °C, průměr ročních srážek je 510 mm a průměrná roční délka slunečního svitu je 2244 hodin podle 78letého průměru zjištěného v Šlechtitelské stanici vinařské ve Velkých Pavlovicích. Na jižní Moravě je 80 % ročníků s dobrou, výbornou a vynikající jakostí vína. Klima je přechodné s příklonem k vnitrozemskému, s občasnými vpády vlhkého atlantického vzduchu nebo i ledového z vnitrozemí. Vegetační období je o něco kratší nežli v západní Evropě. Ve většině let však vyniká vyšší tepelnou intenzitou v letních měsících, což působí příznivě na zkracování vegetačních fenofází révy. To umožňuje pěstování odrůd s pozdním vyzráváním hroznů, z nichž vznikají vysoce jakostní vína. Zrání hroznů probíhá na Moravě pomaleji. Proto se v nich udrží a koncentruje větší množství a větší rozmanitost aromatických látek.