Ternero Blanco La Pera
Kód: HT-BL-PSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Hacienda El Ternero La Pera Blanco
48% Tempranillo Blanco + 26% Viura + 14% Garnacha Blanca + 12% Sauvignon Blanc
Toto vzácné cuvée pochází z vlastních vinic Haciendy El Ternero a vyrábí se v limitované edici 20.000 lahví. Odrůda Tempranillo Blanco vznikla přirozenou mutací její červené varianty. Dodnes ji pěstuje pouze malé množství vinařů a spíše se s ní setkáme v barrikové variantě. La Pera Blanco ovšem představuje potenciál této odrůdy i ve formě lehkého a svěžího vína. Hrozny pochází z mladších vinic vysázených v nadmořské výšce 680 m. Aromatické odrůdy dodávají vínu svěží, ovocnou vůni a pojí se s komplexností Viury na patře. Každá odrůda se zpracovává samostatně, aby se získaly jednotlivé aromatické a chuťové profily již během kvašení v nerezových tancích.
Barva je zářivá, slámově žlutá s jiskrnými zelenými odlesky. Na nose je víno intenzivní, s vůní tropického ovoce, broskví, hrušek a citrusů. Svěží a hravé víno. Na patře vyvážené a dobře strukturované, s delší dochutí a dobře vyváženou kyselinkou.
Perfektně se hodí k tapas, rybám, plodům moře, rýži, pastě, zelenině a čerstvým sýrům. Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Region, země: | Rioja (ESP) |
Druh: | Bílé |
Obsah cukru: | Suché |
Ročník: | 2020 |
Odrůda: | Garnacha Blanca, Sauvignon Blanc, Tempranillo Blanco, Viura (Macabeo) |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Nerezový tank |
Položka byla vyprodána… |
Vinařství Hacienda el Ternero a naše nabídka vín
Historie usedlosti Hacienda el Ternero sahá až do roku 1077, kdy sídlo patřilo klášteru Santa María de Herrera. Skupina budov chráněná pohořím Obarenes byla užívána jako klášter, vojenská základna, škola, nemocnice pro poutníky na cestě Camino de Santiago a kaple, která slouží dodnes jako otevřené přístřeší svatého patrona Virgen de la Pera.
Vinařství Hacienda El Ternero vlastní svoje unikátní vinice na jednom z nejvyšších míst v oblasti Rioja (650 m). Vinice jsou obklopeny jehličnatým lesem kde převládají borovice pinie a díky tomuto speciálnímu mikroklima, jejich stáří a orientaci k polednímu slunci jsou zdrojem velmi kvalitních hroznů a vín jedinečného charakteru.
Srdcem usedlosti je vinařství, kamenná budova ze 17., 18. a 19. století, kde se vína vyrábí téměř „ručně“. To vínům dává pozornost, kterou si zaslouží. Mezi stěnami bývalého kláštera pak vína pokojně odpočívají ve francouzských dubových sudech.